Matzer Theaterproducties en Simon Heijmans - Het goede heertje van Verkade (afgelast)

  • Het goede heertje van Verkade
  • Het goede heertje van Verkade

Belangrijk: wegens het slechte weer zijn de voorstellingen van vanavond (19.00 en 20.45 uur) afgelast.

Na het succes van 24 uur Verkadefabriek is Het goede heertje van Verkade terug. Het verhaal over de boekhouder van de Verkade, die zich behalve met koekjes en boekhouden vooral bezighield met rijkdom en een luxe leven, was een regelrechte hit op het festival. Een weekend lang ging enthousiast publiek de villa in en uit en speelde Simon Heijmans de sterren van de hemel. Was je er niet bij, grijp dan nu je kans om de voorstelling van Simon Heijmans en Matzer Theaterproducties alsnog te zien. 

Lang geleden huisde in de huidige Verkadefabriek de koekjesfabriek van de firma Verkade. Jarenlang werkten vele Bosschenaren in dit prachtige fabriekspand om de koekjes te bakken, in te pakken en te verschepen naar alle uithoeken van het land. De geur van de froufrous en café noirs die als een deken over de stad hing, is overgewaaid. Maar de Verkademeisjes zijn nog altijd een begrip in de stad en ver daarbuiten.

Wat niet iedereen weet, is dat het kleinere pand op de hoek van de Boschdijkstraat lang dienstdeed als het kantoor van Verkade. En ook daar werd hard gewerkt. Maar niet altijd even eerlijk. Zo ging een boekhouder van buiten de stad wel heel creatief om met de salarissen van de Verkademeisjes. Rijkdom, een luxe leven, macht en aanzien, maar ook het onvermijdelijke schandaal volgde. Hoe dat precies zit, dat doet theatermaker, acteur en podcastmaker Simon Heijmans uit de doeken in Het goede heertje van Verkade.


Credits
Tekst en spel: Simon Heijmans
Regie: Madeleine Matzer
Techniek: Casper Vriens
Productie: Lysanne van Esch
Fotografie: Karin Jonkers
Met dank aan: Wim Claessen

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!