De achterdeur van Jeroen Bosch - Het uur 'U'

  • Het uur 'U'

Let op, deze voorstelling vindt niet in de Verkadefabriek plaats, maar buiten, aan de st. Annaplaats 25 's-Hertogenbosch. De voorstelling maakt geen onderdeel uit van de programmering van de Verkadefabriek. 


Een beeldend concert dat uitmondt in theater. Zo laat Het uur U, een community Art voorstelling naar het klassieke gedicht van Martinus Nijhoff uit 1942 zich het beste omschrijven. De voorstelling vindt plaats in de smalle St. Annaplaats gelegen aan de achterkant van 'de kleine Winst', het vroegere atelier van Jeroen Bosch. Een locatie die tot de verbeelding spreekt, midden in het centrum van ‘s-Hertogenbosch.

In Het uur U is de toeschouwer als een vlieg op de muur. Zo kruip je binnen in de levens van de bewoners. Ze leiden hun leven geïsoleerd. We zien de dagelijkse beslommeringen en rituelen. Wat beweegt ze en wat houdt ze binnen? Allen hebben ieder op hun manier de wereld buitengesloten. Maar wat gebeurt er als die wereld te dichtbij komt.

‘Daar staat de mens in zijn kamer. Zit de mens naast een ander mens op een bed. Daar viert de mens zijn verjaardag. De mens verlangt. De mens zingt.’

De initiatiefnemers van deze productie zijn de bewoners van de st. Annaplaats, die zich hebben verenigd onder de naam “De achterdeur van Jeroen Bosch”. Om deze productie tot stand te laten komen, zijn zij de samenwerking aangegaan met het Koning Willem I College (KW1C), de Verkadefabriek, boekhandel Adriaan Heinen en de gemeente ’s-Hertogenbosch.

Studenten van de theateropleiding van het KW1C spelen samen met inwoners van Den Bosch in de voorstelling. De films die vertoond worden tijdens de voorstelling zijn gemaakt door filmstudenten van de academie voor Media, Art & Performance. De productie en regie worden verzorgd door de regisseurs Raoul op ’t Hoog en Jorg van de Kieboom. Tiny van den Boomen is een van de bewoners, maar ook de componist van de muziek en de dirigent van het koor.

Op vrijdag 1 en woensdag 6 november voorafgaand aan de theaterproductie, verzorgt de Nijhoff-kenner drs. A.M. Bastings bij boekhandel Adriaan Heinen onder de titel “Misleidende eenvoud”, een lezing over de schrijver/dichter Martinus Nijhoff en het gedicht. Aanvang 19.30 uur, informatie en aanmelden voor deze lezing kan via de website van Adriaan Heinen.

Let op: deze voorstelling vindt buiten plaats, zorg dat je warm genoeg gekleed bent. 


 

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!