/ GROTE ZAAL

Toneelschuur producties - Het zuiden

  • Het zuiden

De Amerikaanse burgeroorlog staat op het punt van uitbreken. Een jonge luitenant uit het Noordelijke leger raakt bevangen door de liefde voor de zoon van een plantagewerker uit het Zuiden. Een liefde die niet mag bestaan. Toneelschuur Producties brengt het toneelstuk van de Amerikaans/Franse schrijver Julien Green in de vertaling van Judith Herzberg naar de Verkadefabriek.

Op de katoenplantage waar iedereen zich verbergt achter een politieke, religieuze en morele façade, wordt de verboden passie in bloed gesmoord. Nog voordat er woorden aan gegeven kunnen worden.

“Toen ik het stuk voor het eerst las, was ik direct geboeid door de broeierige oorlogsdreiging, de zwoele sfeer van het Zuiden, die ontheemde, zoekende zielen die zoveel meer zijn dan hun mening, de pijn van de slavernij, en vooral alles waar niet over gesproken kan worden. Julien Green laat een samenleving zien die niet functioneert, omdat de mensen niet met zichzelf kunnen leven. […] Een wereld waarin de angst voor de ander slechts een excuus is om de angst voor onszelf niet aan te gaan.” - Olivier Diepenhorst

Olivier Diepenhorst
Olivier Diepenhorst is een van de vaste regisseurs van Toneelschuur Producties. Voor zijn afstudeervoorstelling Berenice werd hij in 2013 bekroond met de ITS Ton Lutz Award voor meest veelbelovend regietalent. Vanuit een liefde voor taal en fascinatie voor geschiedenis probeert Diepenhorst teksten met een literair of poëtisch karakter in deze tijd betekenis te geven. Hij maakt gebruik van een uitgesproken fysieke beeldtaal en neemt muziek in zijn voorstellingen een steeds prominentere plek in. Drie keer werd hij met zijn regies genomineerd voor de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs.

Meer zien van Toneelschuur Producties?
Het zuiden is de derde van maar liefst vier Toneelschuur Producties die dit seizoen in de Verkadefabriek te zien zijn. Wil je meer zien? We trapten in december af met het bejubelde The beauty queen of Leenane en in februari is Weg met Eddy Bellegueule te zien, een theatrale en muzikale bewerking van de succesroman van Édouard Louis. En voor wie het in 2017 heeft moeten missen: de succesvoorstelling Revolutionary Road, in de regie van Erik Whien, komt in mei terug naar de Verkadefabriek!

Studenten krijgen korting in de Verkadefabriek
Hou je aan het eind van je geld ook altijd een stukje maand over? Op vertoon van je collegekaart of CJP betaal je op de dag zelf aan de kassa maar €10. Kijk voor meer informatie op verkadefabriek.nl/student.


Credits
Regie: Olivier Diepenhorst
Tekst: Julien Green 
Vertaling: Judith Herzberg
Met: Julia Akkermans, Harun Balci, André Dongelmans, Damaris de Jong, Oda Spelbos, Krisjan Schellingerhout, Mike Libanon 
Decor: Marc Warning
Kostuums: Vita Mees 
Licht: Casper Leemhuis 
Geluid: Pim van den Heuvel

 

Supporter€18,00
Normaalprijs€20,00
Speeltijden & Tickets
do 9 apr

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!