/ KLEINE ZAAL

Toneelhuis/ Dood Paard - Homemade

  • Homemade
  • Homemade

Na de succesvolle voorstelling De verse tijd, waarin twee mannen elkaar ontmoeten en een vriendschap opbouwen, maken Mokhallad Rasem en Kuno Bakker Homemade. Ze bouwen verder, maar nu aan een plek waar ze samen kunnen wonen. Het wordt tijd om te handelen. Er moet gebouwd worden. Maar.. hoe worden ze het eens? 

Ze verzamelen bouwmateriaal om een constructie te maken waar ze zich thuis voelen. Waar ze beschermd zullen zijn tegen de buitenwereld. Een aantrekkelijk huis ook, waar ze graag naar binnen gaan. Ze doen het samen. Maar aan welke voorwaarden moet het huis voldoen? Hoe maken ze iets waar ze allebei gelukkig van worden? Iets dat beantwoordt aan hun wensen op het vlak van schoonheid, veiligheid, geborgenheid. En duurzaamheid, natuurlijk. Waar komen de ramen, bijvoorbeeld? Hoeveel ramen trouwens? Komt er een logeerkamer waar ze gasten kunnen ontvangen? Ook ongenode? En wat als het huis vol zit? Zetten ze dan een tent in de tuin? Of bouwen ze er een verdieping bovenop? Maar wat zullen de buren daarvan denken? Komt er kunst aan de muur? Welke kleur krijgen de muren? Gewoon gebroken wit, of durven ze ook de fellere kleuren aan?

De hamvraag: waar voel je je thuis? In Homemade gaat het niet om een huis bouwen alleen. Het is een voorstelling over veiligheid, angst, gastvrijheid, welvaart en klimaat.


Credits
van en met: Kuno Bakker, Mokhallad Rasem, Iwan Van Vlierberghe
foto: Vincent Delbrouck
een coproductie met: Toneelhuis
 

Supporter€16,00
Normaalprijs€18,00
Speeltijden & Tickets
do 13 mei

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!