/ KLEINE ZAAL

Laura van Dolron - Ik kom iets doen

  • Ik kom iets doen

Laura van Dolron komt iets doen aan al onze verslavingen. Ze zijn overal om ons heen, soms destructief, vaak dagelijks. Denk maar aan eten, shoppen, vliegen, seks, Facebook of Instagram. Uren per dag zitten we aan het scherm van onze smartphone gekluisterd, in hoeverre leven we nog echt?

In tijden waar burn-outs en depressies welig tieren neemt stand-up filosoof Laura van Dolron je mee op een intieme, kwetsbare reis op zoek naar de fundamenten van verslaving. “In de kern van elke verslaving zit de drang om te ontsnappen aan wat moeilijk is: eenzaamheid, pijn, onzekerheid, stilte of verveling”. Van Dolron probeert te doorgronden waarom onze maatschappij zo’n goede voedingsbodem is voor verslavingen. Waar zou jij van willen afkicken? Kom naar het bedevaartsoord voor imperfectie. Een levendige mix tussen kleinkunst, toneel, muziek en live-columns.

De live gecomponeerde muziek is van saxofonist en pianist Wilko Sterke en singer-songwriter Frank van Kasteren, waarmee Laura van Dolron ook voor Een antwoord op alle vragen succesvol samenwerkte. Al jaren is Laura een vaste bespeler in de Verkadefabriek, met vorig seizoen opnieuw een uitverkochte zaal tot gevolg! 

Laura van Dolron
Laura van Dolron creëerde haar eigen genre stand-up philosophy. Ze staat als zichzelf op het podium en neemt het publiek mee in haar filosofische, lichtvoetige, troostrijke en humoristische gedachtenkronkels. Stand-uppen, preken, dichten en filosoferen: ze doet het allemaal. “In een wereld waar Trump president is en iedereen zichzelf vorm geeft via Facebook en Instagram, moet je als theatermaker waarachtig zijn in plaats van een performance op te voeren”, vindt Laura.

De jury van het Vlaams Theaterfestival schreef: “Van Dolron heeft iets van een vrouwelijke Woody Allen en ze verdient het om een net zo groot publiek te bereiken als de meester zelf.”


Credits
Tekst en spel: Laura van Dolron
Muziek: Wilko Sterke en Frank van Kasteren
 

Supporter€16,00
Normaalprijs€18,00
Speeltijden & Tickets
za 2 mei