/ KLEINE ZAAL

Lucas De Man - In search of democracy 3.0

  • In search of democracy 3.0

De democratie ligt op haar gat. Hoe nu verder? Lucas De Man gaat op zoek naar de antwoorden. Hoe ziet de toekomst van het democratisch bestel eruit? Wat vinden we belangrijk? Lucas, vertel het ons!

In Search of Democracy 3.0: An ongoing journey into the future
Van exits tot aanslagen en van big-data tot Rusland. Vanuit alle kanten staan Europese democratieën onder druk. Willen we op een eerlijke manier vormgeven aan macht, dan moet er iets veranderen. Maar wat precies, en hoe?

Op zoek naar antwoorden trekken Lucas De Man en zijn team de komende 3 jaar door Europa. In lijn van zijn vorige project De Man door Europa, interviewt hij onder andere wetenschappers, filosofen, de bezorgde burger, creatieven, politici en historici. Met het nieuwe project In Search of Democracy 3.0 onderzoeken zij samen met lokale partners en gasten democratie anno nu, met al zijn uitdagingen voor de toekomst.

Multimediale show vol verhalen en dialoog
In een beeldende, muzikale en multimediale show vol verhalen en dialoog tonen ze aan de hand van sprekende voorbeelden welke strijd er wordt geleverd en hoe een jonge generatie vorm geeft aan een nieuwe Europese democratie.
 Credits 
Concept and Creative director: Lucas De Man
Hosts/performers: Willy Thomas, Sarah Eisa, Lucas De Man
Musician and performer: Niels Kuiters
Researcher: Jasper van der Berg
Film director: Emma Lesuis
Project manager: Kim Eldering
Partners: IN SITU, ‘t ARSENAAL/LAZARUS, HZT, Oerol, Staatstheater Mainz, Theater Aan Zee, Vooruit and Pakhuis de Zwijger 

Supporter€13,00
Normaalprijs€15,00
Speeltijden & Tickets
do 23 mei
vr 24 mei
za 25 mei