/ GROTE ZAAL

Nasrdin Dchar - Ja

  • Ja

Nasrdin gaat op zoek naar wat een huwelijk tot een goed huwelijk maakt.

Trouwen! Het levert meer stress en meer slapeloze op dan kinderen krijgen of ontslagen worden, schijnt. Nasrdin Dchar begint er toch aan en hij en zijn vrouw nodigen je uit voor het huwelijksfeest. Ook ben je welkom achter de schermen. Daar zoekt Nasrdin naar wat een huwelijk een goed huwelijk maakt, naar hoe hij zijn vrouw kan begrijpen en zichzelf begrijpelijk kan maken. Hij zingt en danst, dwars door de avond.


In de top tien van meest stressvolle gebeurtenissen staat op nummer zeven: trouwen! Meer dan kinderen krijgen of ontslagen worden leidt het jawoord geven tot slapeloze nachten. Toch is trouwen precies wat Nasrdin gaat doen. Hij gaat op zoek naar wat een huwelijk tot een goed huwelijk maakt. Naar hoe hij zijn vrouw kan begrijpen en zichzelf begrijpelijk kan maken. En daarvoor springt hij van de ene rol in de andere. Hij zingt en danst door de avond heen. Hoe het ook gaat, het wordt in ieder geval een avond om nooit te vergeten.

Nasrdin Dchar
Nasrdin Dchar (1978) won in 2011 een gouden Kalf voor zijn rol in de film Rabat. Hij speelde rollen in de films Infiltrant (Shariff Korver), Wolf ( Jim Taihuttu) en Süskind (Rudolf van den Berg). Improviseert in De Vloer Op, en speelt oa in de series Zwarte Tulp en De 12 van Oldenheim. Als gastacteur was Nasrdin verbonden aan Theater Rotterdam, waar hij o.a. te zien was inBranden, Kust en Oedipus. Eerder speelde hij in het vierluik De geschiedenis van de familie Avenier en Ghetto van Het Toneel Speelt.
 
Zijn solovoorstellingen Oumi (mijn moeder), geschreven door Maria Goos, werd zeer succesvol ontvangen. Hij speelde de voorstelling, in combinatie met de documentaire Mijn vader, de expat van Abdelkarim El Fassi, zelfs in Koninklijk Theater Carré in aanwezigheid van Koningin Maxima. Ook zijn solo DAD, geschreven samen met Floris van Delft, trok meer dan vijfentwintigduizend bezoekers naar het theater, en de voorstelling is ook op televisie uitgezonden. DAD behoorde tot de officiële juryselectie van het Theaterfestival 2017 en was er publieksfavoriet.

De pers over DAD:

★★★★ NRC: "DAD van Nasrdin Dchar gaat ons allemaal aan.”
 
★★★★ De Telegraaf: "Dchar spreekt in DAD recht uit het hart en blijft dicht bij zichzelf.”
 
★★★★ De Volkskrant: “Een liefdevolle, afwisselend grappige en licht melancholische voorstelling, met aandacht voor kleine details naast grote thema's.”
 


Credits
Spel: Nasrdin Dchar
Tekst: Nasrdin Dchar en Floris van Delft
Regie: Floris van Delft
Toneelbeeld: Robin Vogel
Licht: Jantje Geldof en Mike den Ottolander

Foto: Daniel J Ashes
Supporter€18,00
Normaalprijs€20,00
Speeltijden & Tickets
vr 22 feb