Het Houten Huis - Kerstvoorstelling: Muziek van beneden

  • Kerstvoorstelling: Muziek van beneden
  • Kerstvoorstelling: Muziek van beneden
  • Kerstvoorstelling: Muziek van beneden

Kerst vier je samen. Met een mooie familievoorstelling, zoals je in de Verkadefabriek gewend bent. Na het succes van D'irque en Fien vorig seizoen, kun je dit jaar bij ons terecht voor een heerlijke voorstelling van Het Houten Huis. In de eerste week van de Kerstvakantie komen ze met hun poëtische en beeldende familievoorstelling Muziek van beneden naar de Verkadefabriek. Om je te verrassen en te verwarmen, tijdens de donkere dagen tussen Kerst en Oud en Nieuw. Kerst vier je samen, kerst vier je in de Verkadefabriek!

In een straat ver weg van de natuur wonen mensen en dieren dicht op elkaar. Ze kennen elkaar en toch ook niet, ze leven langs elkaar heen én zijn samen. De buurman beneden broedt op een reusachtig ei. Die van hiernaast is alle dagen ziek, maar heeft niemand nodig. ’s Nachts sluipt er een tijgermeisje door de straat. De pianoleraar op de hoek heeft geen werk en speelt alleen voor zichzelf. En het oog houdt alles in de gaten. Net zoals bij jou in de straat...

Muziek van beneden is poëtisch en beeldend theater vol humor en met meeslepende livemuziek. Over een straat vol dichte deuren en overlopende harten, met muziek die door alle muren dringt. Een familievoorstelling waarbij je kunt grasduinen in je eigen fantasiewereld. Filmisch, met de warmte van Amélie en een zweem van absurdisme. Een voorstelling voor iedereen die buren heeft!

★★★★ de Volkskrant: “Een lawaaiig leven van alledag, maar dan dichterlijk absurd opgetild in een fraai ritme van prachtige beeldpoëzie. 'Muziek van Beneden' oogt als een op muziek gezette film van Alex van Warmerdam, maar voelt warmer.”

★★★★ Dagblad van het Noorden: “Wat een schoonheid, wat een meerlagigheid, wat een poëzie en vooral: wat een liefdevol precisiewerk. Over alles is nagedacht, ieder detail klopt, ieder scènebeeld is een schilderijtje op zich." 

Deze voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 5 jaar!

Het Houten Huis

Muziektheatergezelschap Het Houten Huis staat symbool voor het leven; waar soms ook iets piept en kraakt of een onverwachte gast langskomt. Overdag spelen ze voor schoolklassen. Maar als ‘s avonds volwassen mensen met hetzelfde ongeloof de zaal uitkomen, blijkt dat ontroering en fantasie geen leeftijdsgrens kennen.


Live muziek & Jeugdcircus Pinilotta
Voor en na de kerstvoorstelling hebben we een sfeervol randprogramma met livemuziek en Jeugdcircus Pinilotta.

Voorafgaand aan elke voorstelling speelt een muzikant sfeervolle kerstliedjes!

28 dec
20.40 - 20.55: Jeugdcircus Pinilotta

29 dec
16.10 - 16.25: Jeugdcircus Pinilotta


 


Credits
Concept & regie: Elien van den Hoek
Regie-ondersteuning: Anne van Dorp
Compositie & spel: Radek Fedyk
Spel: Marlies Hamelynck, Anne Harbers, Janice Slot, Maarten Smit, Marc Stoffels, Milan Schleijpen, Marit Kapitein (stage)
Dramaturgie: Loes van der Pligt
Vormgeving: Marlies Schot (decor/rekwisieten), Freja Roelofs i.s.m. André Kok (kostuums/rekwisieten)
Decorbouw: Brinkmandecor
Lichtontwerp: Desirée van Gelderen
Techniek: Gerrit Schilp, Tjarko van Heese
Flyerbeeld: Inez de Bruijn & Elien van den Hoek
Scènefotografie: Saris & den Engelsman
  

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!