/ GROTE ZAAL

Te Gast: De Noorderlingen - KIJK ME (afgelast)

  • KIJK ME

De Verkadefabriek is tot en met zondag 31 mei gesloten. Wij volgen voor de ontwikkelingen rondom het Coronavirus de richtlijnen en aanwijzingen vanuit RIVM, overheid, lokale GGD en gemeente.

Kaartjes gekocht?
Je krijgt per mail bericht van ons met meer informatie.


Wat als je iemand niet verstaat? Als je elkaars taal niet kent. Als woorden en gebaren onbeantwoord blijven. Wat zie je dan in een ander? En wat ziet die ander in jou?

In KIJK ME staan dove en horende spelers op het podium in een visuele en fysieke voorstelling over gezien en gehoord worden. Een ode aan de ontmoeting. Hier en nu. Voor iedereen, met of zonder gehoor.

KIJK ME is een coproductie van De Noorderlingen en het Jonge Harten Theaterfestival.

De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 14 jaar.

Recensies
Dagblad van het Noorden: 
"Dankzij de strakke montage en de nu eens indringende, dan weer kleurrijke projecties van Boris Stokman is de productie een genot om te beleven – te beleven ja, want met momenten van muzikale chaos en juist van stilte, terwijl de choreografie dan gewoon doorloopt, ondergaat het publiek ook zelf het gevoel van uitsluiting. Mag dit meer speelbeurten krijgen? Mooi zo."

Theaterkrant: "Vanaf de allereerste scène wordt er getoverd met licht, projecties en beweging. De prachtige visuals van Boris Stokman zorgen ervoor dat Kijk me op alle niveaus een heel bijzondere kijkervaring is."Credits
Regie: regisseur Lies van de Wiel in nauwe samenwerking met tolk Nederlandse Gebarentaal Tineke Groenenboom
Spel: Alma Gerritsen, Tonja Hielema, Daan Frumau, Elias Stuifzand, Benjamin Verwegen, Céline Amadi, Charley Tengbergen, Merijn Kortman, Ronja Boer, Vera Wind, Wanne Buitenhuis en Rickje Zeeuw.
Techniek: Herman van Keulen
Scenografie: Mieke den Braber
Kostuums: Freja Roelofs
Productie: Suzanne Verhagen
Beeld: Boris Stokman

Met dank aan alle betrokken tolken Nederlandse Gebarentaal | Lara Knarren, Sylvia Bouwman, Nelleke Spoelstra, Eefje de Jong, Sjoukje Zijlstra en Milou Hommes – de Raad.Deze voorstelling maakt geen onderdeel uit van de reguliere programmering van de Verkadefabriek.

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!