Orkater / Iona&Rineke - Kill all kids

Onheilspellend muziektheater over de toekomst van de mensheid.

Iona en Rineke maken onheilspellend muziektheater en science fiction in zijn puurste vorm: fictie gebaseerd op onderzoek en wetenschap. Ze onderzoeken de toekomst en de rol die onze soort, de mens, daarin speelt. Zij laten zich inspireren door doomsday preppers; fanatiekelingen die noodvoorraden inslaan, bunkers bouwen en zich voorbereiden op het allerergste.

Kill All Kids is sciencefiction in zijn puurste vorm: fictie gebaseerd op onderzoek en wetenschap. Iona en Rineke nemen je mee in hun gedachte-experiment. Wat als de mens niet meer in het middelpunt van de wereld staat? Wat als we de mens genetisch manipuleren tot een nieuwe supersoort die we niet meer herkennen? Wat als een klein groepje mensen opnieuw mag beginnen?

Beklemmende soundscapes en slagwerkcomposities
Met hun fantasierijke teksten schetsen Iona en Rineke samen met regisseur Alexandra Broeder een verontrustend en griezelig toekomstscenario. Componist Frank Wienk (Binkbeats) creëert beklemmende soundscapes en slagwerkcomposities, omringd door een grote hoeveelheid instrumenten, apparatuur, speelgoed en gebruiksvoorwerpen.
 

Recensies

Theaterkrant: "Scherp, geestig, ontregelend en sterk opgebouwd. Soms schertsend, dan weer belachelijk, maar tegelijkertijd bloedserieus en overtuigend. De regie van Alexandra Broeder vertaalt deze scherpe tekst in een even ontregelende theaterervaring, en de bevreemdende elektronische muzikale contrapties van Frank Wienk – zoals speelgoedobjecten die door een speaker tot trillen worden gebracht – maken de voorstelling tot een futuristisch en intrigerend geheel.” 

RiRo Recensies:Tekst, spel, regie, muziek, decor en kostuums in Kill All Kids zijn van een onwaarschijnlijk hoog niveau. En uiterst harmonieus op elkaar afgestemd. Met onder meer ontmantelde speakers waarin objecten liggen die gaan trillen, en een liggende gitaar die bespeeld wordt als een soort marimba, heeft hij voor muzikale juweeltjes gezorgd. Al met al is Kill All Kids subliem muziektheater met een indringende, heel goed geschreven tekst, waarin ook nog eens alle theatrale middelen van heel hoog niveau zijn.”
 
Ugenda: “Geluiden en klanken worden inventief gegenereerd door bijvoorbeeld gebruik te maken van de trillingen van ontmantelde boxen. Het enthousiasme en de vertelkracht van deze jonge makers is groot, verfrissend en aanstekelijk. Mede hierdoor ben ik even onderdeel van het experiment en van de tribe.”

iona&rineke
Het gezelschap iona&rineke maakt fictief documentair theater, gebaseerd op uitgebreide research, waarin feit en fictie elkaar aftroeven en de schrijvers zelf op de vloer staan. Bij elk project werken ze samen met andere muzikanten. Ze debuteerden in 2016 bij Orkater/De Nieuwkomers met Rumspringa en werden in 2018 geselecteerd als nieuwe maker door Fonds Podiumkunsten. In een traject van twee jaar ontwikkelen zij zich tot zelfstandig muziektheatergezelschap, waarbij Orkater – zoals ook bij deze voorstelling - coproducent is.
 


Credits
Concept, tekst en spel: Iona Daniel en Rineke Roosenboom
Compositie: Frank Wienk
Regie: Alexandra Broeder
Decor en kostuums: Sacha Zwiers
Muziek: Jonathan Bonny
Dramaturgisch advies: Martine Manten

Foto: Sanne Delcroix & Lisa Louwers
Speeltijden