Toneelgroep Oostpool en Het Nationale Theater - Kinderen van Judas

  • Kinderen van Judas
  • Kinderen van Judas
  • Kinderen van Judas
Het leven van een vampier gaat niet altijd over rozen. Vampier Tristan zit al 70 jaar tegen een burn-out aan. Hij kan het eeuwige leven niet meer aan. Zijn vampiervrienden willen hem weer op het juiste pad krijgen. Ze beginnen met het naspelen van gewone mensen, van Thuisbezorgd bezorger tot Nordic walker. Uiteindelijk weet niemand nog waar normaal zijn begint en 'fantasy' ophoudt en komt er een onvoorstelbare waarheid aan het zonlicht.

Met zijn spelers daalt regisseur Jeroen De Man af naar de schaduwwereld en brengt een even mysterieus als komisch universum op het toneel. Hij mengt Southpark-humor met 19e eeuwse romantiek en fantasy-filmcitaten. Kinderen van Judas is een ode aan de onbegrensde menselijke verbeelding. Jeroen De Man: “fantasieverhalen maken mijn leven mooier. Ik weet dat ze niet echt zijn, maar toch ontleen ik er een waarheid aan. In Kinderen van Judas proberen fictieve figuren juist die paradox te doorgronden en falen daar hopeloos in.”

Vampiers bestaan
Regisseur Jeroen De Man is dol op fantasy en liefhebber van Dracula en True Blood. Hij vraagt zich af of het allemaal wel ‘fantasie’ is. Hij is ervan overtuigd dat vampiers bestaan. Hoe kunnen we anders economische neergang, onvoorziene geweldsuitbarstingen en menselijk ellende verklaren? Met de spelers daalt hij af naar de schaduwwereld en brengt een barokke mix van humor, geschiedenis en bloedserieuze taferelen. 

Recensies

“Een gedurfd, wonderlijk geheel van fantastische scenes en komische episoden”  ★★★★ Volkskrant

“Het verhaal schiet van serieus naar absurd, van zalvend naar subversief”  ★★★★ Theaterkrant

“Ongecontroleerde chaos in een menselijke vampierswereld”  ★★ Trouw

“Surrealistische gekte”  ★★ NRC Next


Credits
Regie: Jeroen De Man
Met: Judith van den Berg, Majd Mardo, Lisa Schamlé, Betty Schuurman, Joris Smit, Yves Vermeulen en Vincent van der Valk
Speeltijden