/ KLEINE ZAAL

Akkers en Velden - Kingdom Of Earth naar Tennessee Williams

  • Kingdom Of Earth naar Tennessee Williams
Kingdom of Earth stamt uit 1968, geschreven door de Amerikaanse schrijver Tennessee Williams, ook bekend van A Streetcar Named Desire. Regisseur Jeek ten Velden verplaatst het stuk naar het Friese platteland. 

 
Het stormt, de dijken staan op springen en een watersnoodramp lijkt onvermijdelijk. Iedereen is vertrokken behalve Pyk, bastaardzoon van een Friese boer en een asielzoeker. Pyk onderhoudt in zijn eentje de boerderij van zijn overleden vader. Onverwacht komt zijn halfbroer Lot langs, samen met zijn kersverse echtgenote Mirtel.Lot is een ziekelijke magere jongen, Mirtel een voluptueuze, aan lagerwal geraakte jonge vrouw. Ze zijn net een dag getrouwd en willen hun intrek nemen in de boerderij. Pyk laat zich echter niet zomaar wegjagen. Er ontspint zich een gevecht om de erfenis van het huis, waarbij Mirtel wordt ingezet als schaakstuk tussen beide broers.


Drie jonge mensen die buiten de samenleving vallen
Kingdom of Earth is een voorstelling die gaat over minderheden. Over drie jonge mensen die omwille van hun achtergrond buiten de samenleving vallen. Alle drie proberen ze hun lot te ontlopen, vechten ze voor een beter leven. Opzoek naar geluk.

Deze voorstelling is onderdeel van de Verkadefabriek theaterreeks met het thema Ik & de ander: theater waarbij de maker je een bril opzet en je even met de ogen van een ander naar de wereld laat kijken. Benieuwd naar de andere voorstellingen? Klik hier

Credits
Tekst: Tennessee Williams
Concept: Lourens van den Akker, Jeek ten Velden
Regie: Jeek ten Velden
Spel: Lourens van den Akker, Freek den Hartogh, Eva Meijering en Hilbrandt (muziek)
Normaalprijs€15,00
Supporter€13,00
Speeltijden & Tickets
vr 25 mei