Berlin - Land's End

Vijftien jaar na de ‘pannenkoekenmoord’ zien de daders elkaar terug in een hoeve op de grens tussen België en Frankrijk. Berlin maakt er een bijzondere en interactieve voorstelling van, met vreemde installaties en navrante bekentenissen.

Voor de voorstelling verzamelen we in de serre van de Verkadebariek. Van daaruit vertrekken we naar de locatie waar Land's End wordt gespeeld: De Heus.

Land’s End is een spelletje Cluedo voor gevorderden. In deze voorstelling vertrekt het Antwerps collectief Berlin van een waargebeurd verhaal over een moordzaak. Eind jaren ’90, een flamboyante West-Vlaamse pannenkoekenfabrikant wordt door zijn vrouw en een Franse huurmoordenaar omgebracht. Zij wordt opgepakt door de Belgische politie, hij door de Franse. Omdat Frankrijk geen landgenoten uitlevert voor onderzoek, moet de rechtszaak plaatsvinden pal op de Frans-Belgische grens, in een oude hoeve. Berlin kaart op ingenieuze wijze vragen aan over grenzen, waarheid en schuld. Voor deze voorstelling wijken we uit naar een passende locatie.

Land’s End behoort tot hun Horror Vacui-cyclus, die draait om geënsceneerde tafelgesprekken tussen personen die elkaar in het dagelijks leven normaal gezien niet zouden ontmoeten. De jury van het Theaterfestival 2012 omschreef het zo: “Land’s End is een mooi voorbeeld van hoe kleinmenselijke verhaaltjes via coherente vormingrepen een heel wereldbeeld kunnen gaan bevragen: met name hoe lijntjes op een landkaart hele bedenkelijke werkelijkheden creëren, en al even strikte vakjes in ons hoofd. Berlin zuigt je in een uniek staaltje vertelkunst.”

concept: Berlin (Bart Baele & Yves Degryse) / camera: Bart Baele / interviews: Yves Degryse / acteurs: Mieke Verdin / Katelijne Verbeke & Gaël Maleux / productieleiding: Natalie Schrauwen & Laura Fierens / montage: Bart Baele & Geert De Vleesschauwer / soundtrack & mixing: Peter Van Laerhoven
 

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!