HNT/ Vanja Rukavina - Language

  • Language
  • Language

Als je elkaars taal niet spreekt is het makkelijk: je verstaat elkaar niet. Punt. Maar als je wel kennis hebt van een andere taal, wordt het moeilijker. Hoe kunnen woorden en grammatica onze visie op de wereld bepalen? Vanja Rukavina neemt ons mee op zijn reis met woorden. Vanja spreekt maar liefst zes talen en merkt dat dit naast zijn verstaanbaarheid ook de kijk op de wereld vergroot. Zijn levenspad, liefde voor taal en de liefde voor zijn Koreaanse vriendin vormen de ingrediënten voor de solovoorstelling Language. Een pleidooi voor het leren van een nieuwe taal, verpakt in een energiek en grappig college. 

Welkom bij een college over taal.
Welcome to a lecture about language.
Dobro došli na predavanje o jeziku.
Добро дошли на предавање о језику.
言語に関する講義へようこそ。
언어 강의에 오신 것을 환영합니다.

De beste uitvinding die de mens ooit heeft gekend.
Een uitvinding die zichzelf heeft uitgevonden.

Vanja Rukavina is met Language is genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs 2019. Hij voegt zich bij het rijtje genomineerden met Kompagnie Kistemaker, Marte Boneschansker, Charli Chung en Silke van Kamp. De prijs, voor veelbelovend theatertalent tot 35 jaar, wordt uitgereikt tijdens de opening van het Nederlands Theater Festival 2019 op 5 september in het Internationaal Theater Amsterdam.


Vanja Rukavina
In 1992 ontvluchtte Vanja Rukavina met zijn ouders de burgeroorlog in Sarajevo en kwam in Nederland terecht. Vanja speelde onder meer in de marathonvoorstelling The Nation van Het Nationale Theater waarvoor hij een Arlecchino won voor beste bijdragende mannenrol. Vanja is ook regelmatig te zien bij Internationaal Theater Amsterdam. Ook kun je hem kennen van verschillende films en series, waaronder Flikken Maastricht, Overspel en Ik weet wie je bent. In de Verkadefabriek was Vanja eerder te zien in de voorstelling Nobody Home, van Daria Bukvic. 

Studenten krijgen korting in de Verkadefabriek
Hou je aan het eind van je geld ook altijd een stukje maand over? Op vertoon van je collegekaart of CJP betaal je op de dag zelf aan de kassa maar €10. Kijk voor meer informatie op verkadefabriek.nl/student.


Credits
Concept, tekst & spel: Vanja Rukavina
Dramaturgie: Thomas Lamers
Licht & decor: Marijn de Jong
Video: Peter van Til
Geluid: Jimi Zoet
Coaching: Quirine Racké & Helena Muskens
Danscoach: Sarada Sarita
Boventitels: Rutger van den Berg
Scènefoto's: Sanne Peper

Language is een co-productie van Het Nationale Theater en Stichting Zaal 4A
 

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!