Club Gewalt - Life, oh life

  • Life, oh life
  • Life, oh life
  • Life, oh life

Des’ree zei het al: “Life, oh life, oh life, oh life, doo, doot doot doo.” De ijskappen smelten, de rijken worden rijker, dieren knagen in hokjes aan hun eigen tumoren en nog plaatst de mens zichzelf boven alles. Het leven, wat moet je ermee? Hoe geef je betekenis en zin aan het leven als je vastloopt in een clusterfuck van idealen, mindful zijn, mindfulness consumeren via een app op je telefoon en dit etaleren op Instagram?

Club Gewalt is vastgelopen in een giftige mix van ecologisch trauma, kapitalisme-moeheid en millennial-stress en there is no fucking way out. Dus gaat Club Gewalt de sauna in. In een lifestyle opera proberen ze het ultieme nirvana te bereiken met de dingen om hen heen. Mindfulness, maar dan met spullen. Club Gewalt wordt één met zijn Rituals douchegel, Fairphone, pannenkoekenplant, vintage koffietafeltje, Harari boekencollectie en ge-recyclede Freitag rugzak. In het wellnesscenter bezingt Club Gewalt zijn eigendommen tot mantra’s, om de hiërarchie tussen zichzelf en de dingen op te heffen. Want Life, oh life. 

De Theaterkrant schrijft over Life, oh Life: "In het begin was er niets. De in het wit gestoken performers van Club Gewalt staan in een smetteloos wit decor, met enkel zeven keyboards en zeven stoelen, eveneens wit. Wat begint met een adem, een ‘om’, een woord, ontspint zich tot een eindeloze lijst van dingen waarmee we omringd worden. ‘Vloer, broek, bril’. Het creëren van rust - een soort nulpunt - is nodig om mentale leegte te scheppen, die kan worden gevuld met spullen en dingen en nog meer dingen, met woorden, woorden, woorden. Maar hoeveel ruimte hebben we in onze bovenkamer? De lijst met dingen, zorgen en vragen is duizelingwekkend lang en verre van compleet. Hoe meer we om ons heen verzamelen, hoe meer we ons verlamd voelen: een millennialcliché dat mooi uitgewerkt wordt in de theatrale compositie van Club Gewalt."


Club Gewalt
Het zevenkoppige Rotterdamse muziek- en performancecollectief Club Gewalt shopt voor hun muzikale theatervoorstellingen - opera’s zo je wilt - regelmatig rond in het muziekrepertoire. Zo maakten ze eerder de R&B-opera WH0DUN!T$ en workout-opera Yuri, over het leven van de gelijknamige ‘lord of the rings’, op pompende electropop. Nu is daar Life, oh Life - a lifestyle opera, waarvoor Club Gewalt in de wereld van de minimal en ambient music duikt.

In de Volkskrant van 19 november, een mooi portret van Club Gewalt. Lees het hier.

De Coproducers
Life, oh life is een productie van Club Gewalt, in samenwerking met De Coproducers. De Coproducers is een samenwerkingsverband van twaalf theaters.  Jaarlijks ondersteunt De Coproducers twee nieuwe producties met een productiebijdrage en gegarandeerde speelbeurten. De Verkadefabriek maakt deel uit van De Coproducers.  

Studenten krijgen korting in de Verkadefabriek
Hou je aan het eind van je geld ook altijd een stukje maand over? Op vertoon van je collegekaart of CJP betaal je op de dag zelf aan de kassa maar €10. Kijk voor meer informatie op verkadefabriek.nl/student.


Credits
Concept, muziek en performance: Annelinde Bruijs, Loulou Hameleers, Robbert Klein, Suzanne Kipping, Gerty Van de Perre, Sanna Elon Vrij en Amir Vahidi
Dramaturgie: Anne van de Wetering
Scenografie: Tim Vermeulen 
Muzikaal advies: Henry Vega
Techniek: Aram Visser en Joris van Oosterhout

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!