AFGELAST - CEMENT: Etuwe Bright Junior / Star Boy Collective / Ahilan Ratnamohan - Look On The Bright Side (afgelast)

  • Look On The Bright Side

De Verkadefabriek is tot en met zondag 31 mei gesloten. Wij volgen voor de ontwikkelingen rondom het Coronavirus de richtlijnen en aanwijzingen vanuit RIVM, overheid, lokale GGD en gemeente. 

 

Kaartjes gekocht?
Je krijgt per mail bericht van ons met meer informatie.


Junior slingert heen en weer tussen een onvervulde voetbalcarrière, applaus op het podium en meer shitjobs dan hem lief zijn. Hij leert nu met vallen en opstaan Nederlands en beschikt over bakken star quality. Is dat voldoende om de top te bereiken?

In deze performance onderzoekt Etuwe Bright Junior zijn eigen droom: het sterrendom. Ooit kwam Junior naar Europa om zijn voetbalcarrière uit te bouwen. Nu werkt hij zonder diploma in een fabriek. Zijn schijnbaar absurde poging om een ster te worden, biedt een blik achter de schermen van de roem. Welke mechanismen in onze maatschappij bepalen wie ‘het maakt’? En onder welke omstandigheden?

Look On The Bright Side is de vierde voorstelling die voortkomt uit Star Boy Collective, een groep West-Afrikaanse voetbalmigranten, nu performers. De explosieve energie van de Star Boys is uniek en ongecensureerd. Ze betreden het podium om een ongehoorde stem te geven aan hun scherpzinnige percepties op onze samenleving. Samen met regisseur Ahilan Ratnamohan werken zij vanuit Monty in Antwerpen.

Kaarten voor deze voorstelling koop je op de website van Festival Cement.

Als Supporter krijg je korting
Heel fijn! Speciaal voor jou hebben we een korting voor je afgesproken van €2. De korting is geldig op alle voorstellingen van Festival Cement die in de Verkadefabriek te zien zijn. Heb je een Theaterpas of Jaarkaart? Dan hebben we ook goed nieuws voor je: je kunt de voorstellingen van Festival Cement (alleen die in de Verkadefabriek te zien zijn) voor niets bezoeken. In de Supportermail van 15 februari heb je de kortingscode ontvangen waarmee je kaarten kunt bestellen. 


Credits
Spel, concept: Etuwe Bright Junior
Regie, concept, script: Ahilan Ratnamohan
Dramaturgie: Sodja Lotker
Kostuums en dramaturgie: Anne-Catherine Kunz
Lichtontwerp: Arne Claes
Advies script: Phéline Thierens
Productie: Monty Kultuurfaktorij
Coproductie: Beursschouwburg, A Cultured Left Foot, CO Luchtbal, Muziektheater Transparant

  

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!