/ KLEINE ZAAL

Theatertroep - Love for love

  • Love for love

Na verschillende Vaudeville voorstellingen en het bejubelde Opgediept, is de Theatertroep dit seizoen opnieuw in de Verkadefabriek te zien. Met een flitsende komedie van schuldeisers, schunnigheid, schandaal, en pikante seksuele roddels. De Theatertroep kijkt onder rokjes, in pantalons en achter kuisheidsgordels. Ze spelen een eigen bewerking van de nieuwe Nederlandse vertaling van Love for love.

De Engelse toneelschrijver William Congreve laat de liefde in al zijn variaties zien. Verheven en plat tegelijk. Net als elke geslaagde komedie. De Theatertroep brouwt met hun Love for love een hedendaags medicijn tegen de preutsheid die om de zoveel tijd weer zijn witgepoederde vollemaansgezicht laat zien. Steeds onder andere voorwendselen en in nieuwe onverwachte vormen. De Theatertroep zet puriteinen van alle pluimage in hun ondergoed, historisch en hedendaags. Ze trekken zich niets aan van gender, maar walsen er met liefde en naar hartenlust, zoals altijd, dwars doorheen. Mannen spelen vrouwen die mannen spelen die doen alsof ze vrouwen zijn. En andersom. En elke nieuwe combinatie is onder de lakens even waarschijnlijk als onwaarschijnlijk. Knecht of meester, jonkvrouw of eunuch, vrijgezel of oude vrijster; bij De Theatertroep komt iedereen aan zijn trekken.

Met Love for love pakken ze één verhaal bij de kladden, zoals ze voorgaande seizoenen Hoe echt is echt echt? en Opgediept speelden.

De pers over Opgediept
★★★★ de Volkskrant: "Opgediept is een mix van alledaagse zinnetjes en pure theaterpoëzie"
★★★★ NRC: "De acteurs van de Theatertroep spelen puur en onopgesmukt, met een vederlichte wanhoop. Het is ongeëvenaard goed."
★★★★ Scènes.nu: "De Theatertroep blijft met een enorm jongehondenachtig entousiasme en een chaotische stijl - gecultiveerd, maar heel charmant - het publiek bestoken. Dat de makers dit combineren met veel resprect voor het erfgoed maakt hen bijzonder."

Zin in een voorproefje? De Theatertroep speelt aan het begin van dit seizoen tijdens 24 uur Verkadefabriek de hele reeks Vaudeville verspreid over de zaterdag en zondag. 


Credits
Naar een tekst van: William Congreve
Vertaling: Han van der Vegt
Bewerking en enscenering: De Theatertroep
 

Supporter€16,00
Normaalprijs€18,00
Speeltijden & Tickets
vr 10 apr

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!