/ KLEINE ZAAL

Theatertroep - Love for love (afgelast)

  • Love for love
  • Love for love
  • Love for love

De Verkadefabriek is tot en met zondag 31 mei gesloten. Wij volgen voor de ontwikkelingen rondom het Coronavirus de richtlijnen en aanwijzingen vanuit RIVM, overheid, lokale GGD en gemeente. 

 

Kaartjes gekocht?
Je krijgt per mail bericht van ons met meer informatie.


Na verschillende Vaudeville voorstellingen en het bejubelde Opgediept, is de Theatertroep dit seizoen opnieuw in de Verkadefabriek te zien. Met een flitsende komedie van schuldeisers, schunnigheid, schandaal, en pikante seksuele roddels. De Theatertroep kijkt onder rokjes, in pantalons en achter kuisheidsgordels. Ze spelen een eigen bewerking van de nieuwe Nederlandse vertaling van Love for love.

De Engelse toneelschrijver William Congreve laat de liefde in al zijn variaties zien. Verheven en plat tegelijk. Net als elke geslaagde komedie. De Theatertroep brouwt met hun Love for love een hedendaags medicijn tegen de preutsheid die om de zoveel tijd weer zijn witgepoederde vollemaansgezicht laat zien. Steeds onder andere voorwendselen en in nieuwe onverwachte vormen. De Theatertroep zet puriteinen van alle pluimage in hun ondergoed, historisch en hedendaags. Ze trekken zich niets aan van gender, maar walsen er met liefde en naar hartenlust, zoals altijd, dwars doorheen. Mannen spelen vrouwen die mannen spelen die doen alsof ze vrouwen zijn. En andersom. En elke nieuwe combinatie is onder de lakens even waarschijnlijk als onwaarschijnlijk. Knecht of meester, jonkvrouw of eunuch, vrijgezel of oude vrijster; bij De Theatertroep komt iedereen aan zijn trekken.

De Theaterkrant schrijft over Love for love: 'De Theatertroep zou zijn naam geen eer aan doen, als het collectief niet als een dolle aan de haal zou gaan met het komisch materiaal. [...] Zoals altijd, bijvoorbeeld in hun bejubelde Vaudeville­-voorstellingen, leggen ze het mechaniek achter de illusie van toneelspelen open en bloot voor de voeten van de toeschouwers neer. Dit keer met een in elkaar gefabriekte carrousel van zes houten draaideuren en kledinghangers vol kanten pofmouwen en opengewerkte bloesjes. [...] Hilarisch snel wisselen ze van gender en duiken ze in dubbelrollen. Onderwijl laat De Theatertroep zien dat hun Love for love niet alleen over jolijt, over-spel en verkleedpartijen gaat. Het collectief laat zien dat discussies over gender, identiteit, vrouw- en manbeelden altijd tijdgebonden zijn.'
★★★★ de Volkskrant: "Eenzelfde souplesse leggen ze aan de dag met betrekking tot de tekst, die in welgetimede golfjes van wisecracks, waarachtigheid en schoonheid tot ons komt. Leve de liefde - en de lust."
Scènes: "Theatraal, simpel en helder. En prachtig om te zien. [...] En uitpakken doen ze allemaal .."

Met Love for love pakken ze één verhaal bij de kladden, zoals ze voorgaande seizoenen Hoe echt is echt echt? en Opgediept speelden.

De pers over Opgediept
★★★★ de Volkskrant: "Opgediept is een mix van alledaagse zinnetjes en pure theaterpoëzie"
★★★★ NRC: "De acteurs van de Theatertroep spelen puur en onopgesmukt, met een vederlichte wanhoop. Het is ongeëvenaard goed."
★★★★ Scènes.nu: "De Theatertroep blijft met een enorm jongehondenachtig entousiasme en een chaotische stijl - gecultiveerd, maar heel charmant - het publiek bestoken. Dat de makers dit combineren met veel resprect voor het erfgoed maakt hen bijzonder."


Credits
Naar een tekst van: William Congreve
Vertaling: Han van der Vegt
Bewerking en enscenering: De Theatertroep
Foto's: Jorn Heijdenrijk
 

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!