/ KLEINE ZAAL

Nineties Productions - Merkel

  • Merkel

Een imaginair portret van de machtigste vrouw ter wereld: Angela Merkel

Ze is opgegroeid in de DDR waar haar vader het geloof predikte. Ze heeft natuurkunde gestudeerd, werd verdacht van het spioneren voor de Stasi, schijnt graag Griekse gehaktballetjes te eten en schudt bij diners smeuïge Poetin-imitaties uit haar mouw. Merkel is een elektro-operateske voorstelling over het leven van Merkel. 

“Wir schaffen das.” Angela Merkel, Mutti van Duitsland en stilzwijgend de leider van Europa. Als publiek persoon is zij afwachtend, humaan, doortastend en de enige vrouw in een door mannen gedomineerde politieke wereld. Maar wie gaat er schuil achter haar politieke keuzes? Merkel is een elektro-operateske voorstelling, een imaginaire reis door het leven van Merkel, vol political speeches, jeugdherinneringen, gedachtes alleen op de wc, pillow talks en angstdromen over het naderende einde van haar carrière.

Over Nineties Producties
Nineties maakt muziektheatervoorstellingen waarin theater, muziek, literatuur, beeldende kunst en popcultuur schaamteloos door elkaar vloeien. Iconen, bekende stromingen, subculturen en tijdsgeesten worden onder de loep genomen, en geplaatst naast de tijd waarin we nu leven. Voor elke voorstelling wordt samengewerkt met andere acteurs, muzikanten, performers en vormgevers. Dit zorgt iedere keer voor een bonte verzameling van makers die als gelegenheidscollectief samenkomt.

Eerdere voorstellingen zijn Billy the Kid: a post-truth concert in court (2018), Noir (2017), Untitled (winnaar BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs, 2017), We Are Here (2016), Naar Bukowski (2015) en Nineties: Live Your Life like a Rave Machine (2013).Credits
Van en met: Floor Houwink ten Cate, Anne Maike Mertens, Yannick Noomen, Benjamin Moen, Annelinde Bruijs
Techniek: Marijn van Bussel
PR Marketing: Esra Johanna Merkel
Zakelijke leiding: Mara Aronson
Met dank aan: Amsterdams Fonds voor de Kunst en de Coproducers.

Foto: Maartje Slijpen & Merel Witteman
Supporter€13,00
Normaalprijs€15,00
Speeltijden & Tickets
vr 19 apr
za 20 apr