Minoux - Niet de vaders van Jimmy Parker (Try-out)

  • Niet de vaders van Jimmy Parker (Try-out)

Podiumprogramma in juni
Wij zijn blij dat we weer open mogen. Maar de mogelijkheden zijn vooralsnog beperkt. Dus hoewel er nog veel op de agenda staat voor in juni, zal een aantal voorstellingen alsnog niet door kunnen gaan. Niet bij elke voorstelling is 1,5 meter afstand houden haalbaar en niet elke voorstelling kan gespeeld worden voor een maximum van 30 bezoekers. We zijn druk bezig hiervan een overzicht te krijgen en informeren je (als je voor één van deze voorstellingen kaarten hebt gekocht), zodra we hierover meer weten.


Na de première van Moeder mag niet dood in de Verkadefabriek en de succesvolle tournee die daarop volgde, komt Minou Boshua terug met een nieuwe lunchvoorstelling: Niet de vaders van Jimmy Parker. Hierin speelt Minou Bosua ‘vader en moedertje’ op hoog niveau. Met Eelco Smits -acteur bij Internationaal Theater Amsterdam- en de vader van haar zoon, waar zij niet de moeder van is maar die wel haar naam draagt. Een creatieve botsing van twee levens die elkaar nog niet eerder ontmoetten dan aan de vooravond van de geboorte van hun zoon: Jimmy Parker.

Een scherp en humoristisch onderzoek waarin de rollen en patronen van het oude gezin hartstochtelijk worden doorgespit en omgewoeld. Welke familie zijn we aan het worden? Wat neem je mee van je eigen opvoeding? Welk recht heb je als je alleen op zondag het vlees komt snijden? En dat terwijl we steeds minder vlees eten? En geeft een snor nog autoriteit wanneer deze naar de laatste mode is geëpileerd? Welkom bij de bouw van de nieuwe hoeksteen!

Niet de vaders van Jimmy Parker wordt gemaakt i.s.m een uniek en voor deze gelegenheid speciaal samengesteld Brabants homomannenkoor. Samen zingen ze troostrijke smartlappen voor de nieuwe en oude vaders.

Drieluik
Niet de vaders van Jimmy Parker is het tweede deel van het drieluik Moeder, Vader en Kinderen. Een trilogie over de rijke, geheimzinnige en vaak gesloten structuren van het gezin. Het drieluik wordt gemaakt met steeds verschillende artistieke en maatschappelijke partners. Voor Moeder mag niet dood werd samengewerkt met documentairemaker Maasja Ooms en Gouden Dans. In september zie je deze lunchvoorstelling ook in de Verkadefabriek. In deel 3 komen kinderen aan het woord en wordt gemaakt in samenwerking met een jeugdtheatergezelschap, een kinderrechter en lokale gerechtshoven.

Lunchvoorstelling
Niet de vaders van Jimmy Parker is een lunchvoorstelling. Je kent het misschien, of gaat wel eens overdag naar de film. In september en juni zijn voorstellingen van Minoux te zien, om 12.30 uur 's middags. Ideaal, voor als je juist overdag tijd hebt. Een lunch is niet inbegrepen, maar je kunt na de voorstelling natuurlijk in het café-restaurant terecht voor iets te eten of te drinken. 


Credits
Idee, tekst en spel: Minou Bosua, Eelco Smits
Artistiek team Minoux: Annelies van Wieringen, Corien Baart en Wannie de Wijn
Muziek: i.s.m. het Brabants homomannenkoor

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!