Minoux - Niet de vaders

  • Niet de vaders

Na de première van Moeder mag niet dood in de Verkadefabriek en de succesvolle tournee die daarop volgde, komt Minoux terug met een nieuwe voorstelling: Niet de vaders. Hierin speelt Minou Bosua ‘vader en moedertje’ op hoog niveau. Met Eelco Smits -acteur bij Internationaal Theater Amsterdam- en de vader van haar zoon, waar zij niet de moeder van is maar die wel haar naam draagt. Een creatieve botsing van twee levens die elkaar nog niet eerder ontmoetten dan aan de vooravond van de geboorte van hun zoon: Jimmy Parker.

Een scherp en humoristisch onderzoek waarin de rollen en patronen van het oude gezin hartstochtelijk worden doorgespit en omgewoeld. Welke familie zijn we aan het worden? Wat neem je mee van je eigen opvoeding? Welk recht heb je als je alleen op zondag het vlees komt snijden? En dat terwijl we steeds minder vlees eten? En geeft een snor nog autoriteit wanneer deze naar de laatste mode is geëpileerd? Welkom bij de bouw van de nieuwe hoeksteen!

Niet de vaders wordt gemaakt i.s.m een uniek en voor deze gelegenheid speciaal samengesteld Brabants homomannenkoor. Samen zingen ze troostrijke smartlappen voor de nieuwe en oude vaders.

Drieluik
Niet de vaders is het tweede deel van het drieluik MoederVader en Kinderen. Een trilogie over de rijke, geheimzinnige en vaak gesloten structuren van het gezin. Het drieluik wordt gemaakt met steeds verschillende artistieke en maatschappelijke partners. Voor Moeder mag niet dood werd samengewerkt met documentairemaker Maasja Ooms en Gouden Dans. Afgelopen september zag je deze lunchvoorstelling in de Verkadefabriek. In deel 3 komen kinderen aan het woord en wordt gemaakt in samenwerking met een jeugdtheatergezelschap, een kinderrechter en lokale gerechtshoven.


Veilig naar het theater
We hebben de theaterzaal zo ingericht dat je naast elkaar kunt zitten én zelf je stoel kunt uitkiezen. Kom je met een iemand van buiten je eigen huishouden, dan kun je kiezen voor ‘solozitjes’.


Verplaatst
Deze voorstelling stond gepland voor het voorjaar van 2020, maar is vanwege het Coronavirus verplaatst. Kaartkopers hebben hierover per e-mail bericht ontvangen. 


Credits
Idee, tekst en spel: Minou Bosua, Eelco Smits
Artistiek team Minoux: Annelies van Wieringen, Corien Baart en Wannie de Wijn
Muziek: i.s.m. het Brabants homomannenkoor

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!