CEMENT: Mardulier en Deprez - Open Atelier

  • Open Atelier
Tijdens Festival Cement nemen Ruben Mardulier en Michiel Deprez de buitenruimte van de Tramkade over. Daar creëren ze ter plekke een doorlopend programma van installaties en circus-anekdotes. Deze voorstelling is gratis toegankelijk. Het is niet mogelijk om kaarten aan te schaffen. 
 
Spontaan op maat gemaakt
Tijdens Festival Cement nemen Ruben Mardulier en Michiel Deprez de buitenruimte van de Tramkade over. In een doorlopend programma creëren ze daar verschillende installaties en ‘circus-anekdotes’ waarbij ze van tevoren zo weinig mogelijk grenzen willen stellen. Er is geen medium dat ze niet willen gebruiken en dus zijn papier en pen, smartphones, internet, video, geluidsopnames, live-performance, niet-liveperformance, circus en dans allemaal mogelijk. Omdat dit duo spontaan werkt met tijd en plaats als impulsen, ligt niets nog vast. 
 
Ruben Mardulier en Michiel Deprez studeerden beiden in 2015 af aan de Fontys Academy for Circus and Performance Art. Mardulier heeft zich daar gespecialiseerd in acrodanse, Deprez in jongleren. In hun samenwerking focussen ze zich sterk op het proces. 
 
Tijdens en na de opleiding maakte Mardulier zowel eigen producties (met Camille Paycha) als met Panama Pictures (NL), Alexander Vantournhout (BE) en Ulrike Quade (NL). Bij laatstgenoemde heeft hij zich kunnen verdiepen in poppenspel door in de leer te gaan bij een Japanse meester.
Michiel Deprez heeft tot nu toe twee solo’s gemaakt. Met steun van PLAN, het Brabantse ontwikkelingsplatform voor jonge makers, werkt hij de komende tijd verder. Vorig jaar waren ze beiden met hun eigen performance te zien op Cement.
 
Credits
Concept & uitvoering: Ruben Mardulier en Michiel Deprez, mede mogelijk door: steun van Circuscentrum Vlaanderen.
 
Voorstelling in het kader van PLAN talentontwikkeling Brabant.
Speeltijden