AFGELAST - CEMENT: De Vlieg - Ouder (afgelast)

  • Ouder

Schuilt het grootste leed van de mens niet in het kleine kwaad van alledag? Annelies is eenenzestig en moe. Ze vindt het geen fijne gedachte dat ze bij haar net overleden moeder moet wachten tot haar dochter er is. Als de bel gaat, realiseert ze zich dat ze de nachtzorg is vergeten af te zeggen. Ene Yvo staat voor de deur. Wanneer dan eindelijk haar dochter Lotte aankomt, wordt ze verrast door een vreemde warme sfeer in een steenkoud huis.

De Vlieg presenteert Ouder, een droogkomisch familiedrama over moeders en dochters. Ouder is het eerste deel van het drieluik Klein Kwaad, een duik in de krochten van gezinsverhoudingen. De Vlieg bestaat uit makers Teun Smits en Linda Zijl, samen maken ze vernieuwend gedragstheater met nieuwe teksten waarin het kleinmenselijke gedrag centraal staat. De Vlieg heeft een grote compassie met de ploeterende mens die het leven niet kan overzien, die niet weet om te gaan met de zinloosheid ervan. Tegelijkertijd beleeft De Vlieg een duivels genoegen in het breed uitmeten van diens lelijkste kanten. Zo bieden ze troost in een troosteloos bestaan. In 2018 werd De Vlieg genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs voor hun voorstelling Zoetstof. De Vlieg toonde eerder op Festival Cement de voorstellingen Stuk en Zoetstof.

Kaarten voor deze voorstelling koop je op de website van Festival Cement

De Vlieg goes Verkadefabriek
Vanaf seizoen 2020/2021 zie je voorstellingen van De Vlieg ook buíten Festival Cement in de Verkadefabriek. Alvast kennismaken met dit vernieuwende gezelschap? Kom tijdens Festival Cement langs in de Grote Zaal.
Het eerder aangekondigde nagesprek met de makers gaat helaas niet door.

Als Supporter krijg je korting
Heel fijn! Speciaal voor jou hebben we een korting voor je afgesproken van €2. De korting is geldig op alle voorstellingen van Festival Cement die in de Verkadefabriek te zien zijn. Heb je een Theaterpas of Jaarkaart? Dan hebben we ook goed nieuws voor je: je kunt de voorstellingen van Festival Cement (alleen die in de Verkadefabriek te zien zijn) voor niets bezoeken. In de Supportermail van 15 februari heb je de kortingscode ontvangen waarmee je kaarten kunt bestellen. 


Credits
Tekst & regie: Teun Smits
Spel: Monique Kuijpers, Steven Ivo & Linda Zijl
Begeleiding: Willibrord Keesen
Scenografie: Mieke Wolters
Licht: Hugo Hendrickx
Productie: Laurens van Lottum
Techniek: Elmar Neudam

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!