/ GROTE ZAAL

Toneelgroep Maastricht - Peachez

  • Peachez

Porgy Franssen en Maartje van de Wetering spelen Peachez, een bloedstollende reconstructie van een fatale liefdesgeschiedenis. Ilja Leonard Pfeijffers gelijknamige succesroman uit 2017 werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs, regisseur Michel Sluysmans brengt met Toneelgroep Maastricht Peachez naar het theater. Een muzikaal en vurig pleidooi voor een onvoorwaardelijk geloof in de liefde.

Een professor op zekere leeftijd leeft al zijn leven lang in zijn hoofd en de boeken die hij bestudeert. Tot hij op een dag een mailtje krijgt van een hem onbekende vrouw. Ze noemt zichzelf Sarah Peachez. Ze beginnen te mailen, hartstochtelijk. Waar de professor niet meer op rekende gebeurt: hij vindt de liefde die zijn leven rigoureus zal veranderen. Alleen niet op de manier waarop hij in eerste instantie had gehoopt.

Porgy Franssen en Maartje van de Wetering spelen met Peachez een intiem liefdesduet, muzikaal bijgestaan door multi-instrumentalist Axl Peleman. Eerder was Toneelgroep Maastricht in de Verkadefabriek te zien met Eyes wide shut.

De pers over Peachez, een romance
★★★★ de Volkskrant: “Het meest romantische boek van het jaar”
★★★★ De Standaard: “Cupido krijgt in Peachez een pak rammel met fluwelen bokshandschoenen”

Meer zien van Toneelgroep Maastricht? Kom in mei kijken naar Jungfrau, een spiksplinternieuw stuk van Wilfried de Jong en Wim Opbrouck.

 


Credits
Spel: Porgy Franssen, Maartje van de Wetering, Axl Peleman
Tekst: Ilja Leonard Pfeijffer
Bewerking en regie: Michiel Sluysmans
Muziek: Axl Peleman, Ron Reuman
Decorontwerp: Michiel Voet
Kostuumontwerp: Sabine Snijders
Lichtontwerp: Bart van den Heuvel
Dramaturgie: Paul Slangen

Supporter€20,00
Normaalprijs€22,00
Speeltijden & Tickets
di 29 okt