/ GROTE ZAAL

Toneelgroep Oostpool - People, Places & Things

  • People, Places & Things

Toneelhit over overleven in de 21e eeuw.
Over toe moeten geven dat het niet meer gaat en dat je het niet alleen kunt.
Kwetsbaar en persoonlijk.  


We zijn tegenwoordig vrijer dan ooit, krijgen álle kansen, en toch zijn er steeds meer mensen die vastlopen. Als we leven met de gedachte dat het leven maakbaar is, wanneer ben je dan echt succesvol of gelukkig? Als alles mogelijk is, ben je zelf je grootste vijand. People Places & Things is een voorstelling over falen en weer opstaan in een wereld waarin de waarde van je leven wordt bepaald door het succes dat je hebt. Over toe moeten geven dat het niet meer gaat en dat je het niet alleen kunt. Kwetsbaar, herkenbaar en persoonlijk. 

 

“Je bent niet alleen, je bent niet raar, je komt er doorheen, en je moet gewoon even volhouden.
Dat is helemaal niet cool of hip om te zeggen, maar ik meen het wel.”

Duncan McMillan, schrijver People, Places & Things


Jong, intelligent, knap, succesvol en gebroken
Hannah Hoekstra speelt Emma. Jong, intelligent, knap en succesvol. In een wereld waarin alles kan en mag, en goed nooit goed genoeg is, lijkt het deze rising star voor de wind te gaan. Maar niets is wat het lijkt. Emma houdt zich staande op een cocktail van drugs en alcohol. In een afkickkliniek gaat Emma het gevecht aan met zichzelf en met wat waar is. Als waarheid iets is dat überhaupt bestaat.
 

People, Places & Things is een aangrijpende voorstelling over falen en weer opstaan in een wereld waarin de waarde van je leven wordt bepaald door het succes dat je hebt. 


“Zelfmedicatie is de enige manier om te overleven in een wereld die kapot is.”
People Places & Things gaat behalve over de gevolgen van alsmaar meer, harder en intenser willen, over je terugvechten in de maatschappij, weer gezond worden en het leven omarmen zoals het is. Een voorstelling over hoe belangrijk het is een tweede kans te krijgen én te geven. 

Een ongekend succes
De jonge schrijver Duncan MacMillan is er als geen ander in geslaagd een stuk te maken in de taal die we nu spreken, over de tijd waarin we nu leven. Met daarin een ijzersterke rol voor een jonge vrouw. In Londen was People, Places & Things (2014) al een ongekend succes en trok het internationaal de aandacht. Marcus Azzini haalt de voorstelling naar Nederland en kiest voor een topcast bestaande uit onder anderen Gouden Kalf winnares Hannah Hoekstra en tweevoudig Theo d’Or winnares Ariane Schluter.Credits
tekst Duncan Macmillan | vertaling Hannah van Wieringen | regie Marcus Azzini | spel o.a. André Dongelmans, Hannah Hoekstra, Thomas Höppener, Loek Peters en Ariane Schluter | scenografie Dennis Vanderbroeck 

Foto: Krista van der Niet
Supporter€20,50
Normaalprijs€22,50
Speeltijden & Tickets
vr 25 jan
za 26 jan