Toneelgroep Oostpool - People, Places & Things (reprise) (afgelast)

Door de aangescherpte coronamaatregelen, is Toneelgroep Oostpool helaas genoodzaakt deze tour terug te trekken. Er zullen - in elk geval in dit seizoen - geen vervangende speeldata komen. Kaartkopers krijgen hun geld terug, zij hebben hierover persoonlijk bericht ontvangen.


Na drie uitverkochte zalen in 2019, lovende reacties in de pers en een Theo d’Or voor de indrukwekkende en imponerende hoofdrol van Hannah Hoekstra, komt Toneelgroep Oostpool terug naar de Verkadefabriek met People, Places & Things. Over overleven in de 21e eeuw. Over toe moeten geven dat het niet meer gaat en dat je het niet alleen kunt. Kwetsbaar en persoonlijk. Destijds gemist? Of gewoon nog een keer zien? Dit is je kans! 

We hebben tegenwoordig alle kansen en toch zijn er steeds meer mensen die vastlopen. Als alles mogelijk is, ben je zelf je grootste vijand. People, Places & Things is een voorstelling over falen en weer opstaan in een wereld waarin de waarde van je leven wordt bepaald door het succes dat je hebt.

Jong, intelligent, knap, succesvol en gebroken
Hannah Hoekstra speelt Emma. Jong, intelligent, knap en succesvol. Maar ze houdt zich staande op een cocktail van drugs en alcohol. In een afkickkliniek gaat ze het gevecht aan met zichzelf en haar omgeving. People, Places & Things gaat behalve over de gevolgen van alsmaar meer, harder en intenser willen leven, over je terugvechten in de maatschappij. En het aangaan van verbindingen en het leven omarmen zoals het is. Een voorstelling over hoe belangrijk het is een tweede kans te krijgen én te geven, want niemand kan het alleen.

Het stuk van de jonge schrijver Duncan Macmillan was bij de première in Londen een ongekend succes. In Nederland was het niet anders: uitverkochte zalen, het winnen van de Theo d’Or door Hannah Hoekstra en een Colombina-nominatie voor Ariane Schluter.

★★★★★ De Volkskrant: ‘Volmaakt theater dat je tegelijkertijd doet snikken en schaterlachen’
★★★★ NRC: ‘Hannah Hoekstra speelt imponerende, knappe hoofdrol in één van de betere voorstellingen van dit seizoen’
de Theaterkrant: Hannah Hoekstra in een ware tour de force’
Het Parool: ‘Emma is een intense, technisch gecompliceerde rol, waanzinnig knap gespeeld door Hannah Hoekstra die alle registers van wanhoop en manipulatie opentrekt’
De Telegraaf:People, Places & Things heeft het vermogen je diep te raken. Op heel veel vlakken’
Trouw: ‘Geluisterd en gezien worden. Dat redt een leven.’
Noord-Hollands Dagblad: ‘Hartverscheurend en supergeestig.’
★★★★★ Theaterparadijs: ‘De originele tekst van Duncan MacMillan is bewonderenswaardig sterk vertaald door Hannah van Wieringen. De zorgvuldig gekozen woorden en poëtisch geformuleerde zinnen dekken exact de boodschap.’
★★★★★ 8Weekly:Alles klopt aan People, Places & Things.’

Helemaal overtuigd van het werk van Duncan McMillan? Check dan ook eens Every Brilliant Thing. Een frisse en oprechte poging om depressies en existentiële kwesties aan de orde te stellen, van de schrijver van People, Places & Things dus!


Credits
Tekst: Duncan MacMillan
Vertaling: Hannah van Wieringen
Regie: Marcus Azzini
Spel: o.a. Hannah Hoekstra, Thomas Höppener, Loek Peters, Ariane Schluter en Simme Wouters
Scenografie: Studio Dennis Vanderbroeck
Lichtontwerp: Jantje Geldof
Muziek: YAN
Kostuumdesign: David Laport
Dramaturgie: Madelon Kooijman
Regieassistent: Emilie Pos
Beeld: Sanne Peper
 

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!