Zuidpool & Toneelhuis - Platina (afgelast)

  • Platina

Deze voorstelling is om persoonlijke redenen geannuleerd.

 

Pers en jury’s over Platina
Jury Theaterfestival Nederland: "In drie kwartier krijg je alles van het leven te zien. Wonderbaarlijk mooi om naar te kijken, ondanks de akelige pijn waar je niet aan kunt ontsnappen."


Jury Vlaams Theaterfestival: "Platina is de laatste voorstelling van actrice en theatermaker Abke Haring bij het Antwerpse Toneelhuis. Het is een indrukwekkend afscheid geworden, waarin Haring in de beknopte, snijdende schriftuur die haar zo eigen is, het finale vaarwel oproept van een man en een vrouw. [...] Koen van Kaam en Haring zelf spelen op de schoot van het publiek, met een ingehouden expressiviteit die bij momenten ondraaglijk is. [...] Deze Haring is de aandacht van een groot publiek meer dan waard."

★★★★ de Volkskrant: "Twee mensen. Zij wil contact, hij kijkt stuurs de andere kant uit. Een poëtisch en indringend portret van onmachtigen.”
★★★★ NRC: “Het spel tussen beheersing en controleverlies dat Haring zo speelt, spiegelt het centrale thema van 'Platina'; het maakt de voorstelling haar meest verpletterende werk in jaren.”
★★★★ Knack: "Platina is als een oester. Het fascinerende kleinood opent zich maar heel langzaam om dan een parel van een stuk prijs te geven. Zo banaal de woorden aanvankelijk klinken, zo gelaagd blijken ze na afloop te zijn." 
★★★★ de Morgen: "Abke Haring en Koen van Kaam spelen op het scherp van de snee en zetten hun getroebleerde personages met een onthutsende precisie neer. Alsof ze aan de tafel zijn vast gekluisterd, vinden hun lichamen steeds nieuwe composities om langs elkaar heen te praten. Gevangen in een spreidstand tussen afkeer en affectie." 


Credits
Tekst en regie: Abke Haring
Spel: Abke Haring, Koen van Kaam
Geluidsontwerp: Jimi Zoet
Coaching: Peter Seynaeve
Decor: i.s.m. decoratelier Toneelhuis
Kostuum: i.s.m. kostuumatelier Toneelhuis
Zuidpool in coproductie met Toneelhuis
 

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!