/ GROTE ZAAL

Orkater/De nieuwkomers | More dogs - Real boys

  • Real boys
  • Real boys
  • Real boys

Deze voorstelling zou al eerder in de Verkadefabriek spelen, maar is toen verplaatst vanwege de Coronamaatregelen. Omdat we de bezoekers van de oorspronkelijke datum verplaatst hebben, is de voorstelling al uitverkocht.


De jonge makers van More Dogs zien de wereld om zich heen steeds kunstmatiger worden. Ze kijken er gefascineerd naar, maar wel met enige argwaan. Verward over wat nog langer ‘echt’ is en wat niet, wordt de drang naar een oprechte ervaring of iets authentieks groter. 'More dogs maak geraffineerde, eigenzinnige kunst met een hoge amusementswaarde waar je iedereen mee naar toe kunt nemen', schreef Scènes. Een nieuwe veelbelovende productie in het talentontwikkelingsprogramma van Orkater/De Nieuwkomers.

Vijf Pinokkio’s proberen echte jongens te worden. In een geflipt libretto bezingen ze genderfluïditeit, popcultuur, online profilering en labovlees maar ook liefde, fake-news en Pinokkio's queeste. In Real Boys vechten ze met het ‘fake’ spektakel dat hen omringt. Een tragikomische ontsnappingspoging uit de kunstmatigheid van ons bestaan.

In de pers
Theaterkrant: “Real boys is opnieuw een geslaagde productie uit de onuitputtelijke Orkater/De Nieuwkomers-bron, een overrompelende theaterervaring waar de energie en het spelplezier van afspat.” en “Het staat als een huis, de voorstelling Real boys: tegelijk een (poging tot) musical over Pinokkio, ‘the making of’ van die musical, commentaar op beide én een swingend popconcert.”
Het Parool: “Dialogen vloeien over in sterk uitgevoerde liedjes waarin muziekstijlen en -referenties smakelijk worden vermengd met precies het juiste vleugje bombast dat hoort bij een musical."

More Dogs is een Belgisch collectief van schrijvers, makers, spelers en muzikanten. Ze studeerden samen drama aan het conservatorium van Antwerpen. Afzonderlijk zijn ze actief in het Belgische theater- en muzieklandschap. Bij Orkater/De Nieuwkomers maakten zij eerder de voorstelling Zeitgeber.

Orkater/De Nieuwkomers
Real Boys is de 22e productie van het talentontwikkelingsprogramma Orkater/De Nieuwkomers. Vorig jaar zag je in de Verkadefabriek het succesvolle Ilias en eerder o.a. Rumspringa (het debuut van Iona & Rineke), Route Nationale (van Gloria, het gezelschap met o.a. Floor Houwink ten Cate) en de muziektheatermakers van Lars Doberman (Reinout Scholten van Aschat, Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Mattias Van de Vijver en Jip van den Dool).

Studententip! Deze theatermakers van de toekomst hebben een veelbelovende voorstelling gemaakt, wij zijn benieuwd!
Hou je aan het eind van je geld ook altijd een stukje maand over? Aan ons kan het niet liggen. In de Verkadefabriek betaal je maar €10 voor theater- en dansvoorstellingen. Dat is goedkoper dan een avond stappen! De studentenkorting geldt op de dag zelf, aan de kassa van de Verkadefabriek, op vertoon van je collegekaart of CJP-pas. Hier lees je er alles over én we hebben nog een paar toffe tips voor je op een rijtje gezet.


Credits
Concept, uitvoering, muziek: Viktor De Greef, Gode Kempen, Robin Keyaert, Julien Neirynck, Elias Vandenbroucke

Supporter€16,00
Normaalprijs€18,00
Speeltijden & Tickets
do 11 feb

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!