Emke Idema - Rule

RULE™ is een grensoverschrijdend spel over gastvrijheid, dat wordt gespeeld door het publiek. Het is een spel vol wereldproblemen op tastbaar formaat: het stelt bekende politieke issues ter discussie maar rammelt ook aan zeer persoonlijke grenzen.

Wanneer laat je een onbekende man bij je naar binnen? Wat doe je als de vrienden die je te logeren hebt jouw regels naar hun hand gaan zetten? En hoe handel je als grensbewaker bij de immigratiedienst? RULE™ is een ideeënspeeltuin, een minisamenleving, een speelse en theatrale ervaring waarin de ideeën van de meerderheid tellen.

Tijdens Festival CEMENT (april 2013) in ‘s-Hertogenbosch won het concept van RULE™ de Dioraphte Stimuleringsprijs.Uit het juryrapport: “Emke heeft de sleutel in handen voor het maken van een nieuwe theatervorm. (…) Emke’s politiek filosofisch gezelschapsspel raakt ons allen; het gaat immers over insluiting en uitsluiting.”

‘Via een razend knap scenario, dat via de gecomputeriseerde stem van Idema het spel stuurt, moet je niet alleen zelf keuzes maken, maar je ziet ook de keuzes van de medespelers. Durf je een afwijkende mening te hebben of conformeer je je?’ (Parool, ****)

Speeltijden