/ KLEINE ZAAL

HZT/ Eva Line de Boer - Rust zacht Billy

  • Rust zacht Billy
  • Rust zacht Billy

Allemaal krijgen we vroeg of laat te maken met rouwen en afscheid nemen. Rust zacht Billy is een ode aan de pogingen om het ultieme afscheid vorm te geven en een heel leven samen te vatten. De voorstelling gaat de ongemakkelijkheid en taboes rondom de dood niet uit de weg. Het zoekt de grenzen op tussen het persoonlijke, de strikte conventies én de hilariteit die daardoor kan ontstaan.

Een gedicht op Facebook, een video van kinderen die een altaar bouwen voor hun kat, de begrafenisselfie. Hoe rouwen we in het openbaar? In onze deelcultuur tasten we de grenzen af. In Rust zacht Billy gaan acteurs aan de slag met eerder uitgesproken afscheidsspeeches, de grootste uitvaart-hits en live gestreamde herdenkingsdiensten. Regisseur Eva Line de Boer pleit voor een meer open relatie met de dood. Zowel online als offline.

Piet Menu, artistiek leider van Het Zuidelijk Toneel: “Ken je dat moment waarop je niet weet of je moet lachen of huilen? Eva Line de Boer is een meester in het opzoeken van dat moment. Koester deze voorstelling.”

Eva Line de Boer
Eva Line de Boer geeft vorm aan haar fascinatie voor het openlijk delen van emoties in de openbare ruimte. Ze slaagt erin om de schoonheid maar ook de knulligheid van de mens te laten zien. Eerder ontving ze de Ton Lutz Award (2014) en de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs (2016). Je bent Eva Line de Boer in de Verkadefabriek vast eerder tegengekomen, als regisseur van Dit gebreurt allemaal tegelijk en Tutorial, the art of living; voorstellingen die binnen Festival Cement te zien waren in onze Grote Zaal. Vorig seizoen regisseerde ze In vrede, de voorstelling van Berg & Bos.


Credits
Concept & regie: Eva Line de Boer
Tekstcompositie: Elly Scheele
Geluidscompositie: Harpo ‘t Hart
Scenografie & licht: Tim Vermeulen
Spel: o.a. Leòn Ali Çifteci, Raymonde de Kuyper & Belinda van der Stoep
Beeld: Mari Kanstad Johnsen
 

Supporter€16,00
Normaalprijs€18,00
Speeltijden & Tickets
do 6 feb

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!