BOULEVARD: Sachli Gholamalizad / KVS - Sachli Gholama Let us Believe in the Beginning of the Cold Season

  • Sachli Gholama Let us Believe in the Beginning of the Cold Season

Dit is een voorstelling van Theaterfestival Boulevard in de Verkadefabriek. Kaartjes bestel je hier.

Zij leeft in de vouw van de atlas, tussen twee landkaarten in. Links haar wiegeland België, rechts haar familieland Iran. Tussenin ligt een fascinerend iemandsland. Het hare. Theatermaker Sachli Gholamalizad (1982) maakte op Boulevard 2016 en 2018 indruk met haar familiegeschiedenissolo’s A Reason to Talk en (Not) My Paradise. Deze zomer verleidt ze het publiek tot nuancering van ideeën over vrouw-zijn.

In de muzikale vertelling Let us Believe in the Beginning of the Cold Season knipt ze de definities van ‘vrouw’ en ‘emancipatie’ los uit het (westerse) betonijzer waarin ze gevlochten zijn. Wat Sachli Gholamalizad helpt, zijn liederen, poëzie en onderzoek naar twee baanbrekende Iraanse vrouwen. Tegenover popzangeres Googoosh (1950), die met haar seksualiteit dweept, plaatst ze de bedeesde dichteres Forough Farrokhzad (1934-1967).

Op woensdag 7 augustus is er een gebarentolk bij de voorstelling aanwezig. 


Supporters krijgen korting
Niet op álle Boulevardvoorstellingen, maar wél op degene die in de Verkadefabriek te zien zijn! Zowel online als aan de Boulevardkassa's tijdens het festival krijg je 10% korting je ticket, op vertoon van je Supporterpas. Vergeet je pas dus ook niet mee te nemen wanneer je naar de voorstelling komt. Veel plezier! 

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!