Mugmetdegoudentand / De Koe - Seks(e)(n)

  • Seks(e)(n)
  • Seks(e)(n)
  • Seks(e)(n)

In 1809 schrijft Goethe Die Wahlverwandtschaften. Hij plant vier personages op een landgoed en observeert hun reacties. Volgen ze hun driften, hun passies, de zogenaamde natuurwetten? Of zijn hun beslissingen rationeel en hebben ze een vrije wil? Het is bijna een negentiende-eeuwse Temptation Island. Het einde was toen overigens ook al catastrofaal. De KOE en Lineke Rijxman van mugmetdegoudentand beginnen aan een nieuw experiment en schrijven een nieuwe Wahlverwandtschaften.

Opnieuw twee vrouwen, twee mannen, een landgoed. Maar dit keer in een onvergelijkbaar klimaat. In Goethes tijd was de natuur - en haar wetten - nog een ruimte zonder mensen: wij waren afhankelijk van haar, maar zij niet van ons. In 2019 is de natuur door ons toedoen zo veranderd, dat we er in zekere zin mee verbonden zijn. Ze schudt en beeft, is lichtgeraakt en is haar onvoorspelbaarheid kwijt.
Hoe vergaat het de twee koppels nu? Nu we de natuur niet langer de schuld kunnen geven van alles waarvan we altijd dachten dat het ‘onze natuur’ was: onze driften, onze verlangens? Weer catastrofaal? Of.. nog catastrofaler?

De pers over Seks(e)(n):
★★★★ Scènes: "Een heerlijke en ook komische toneelavond vol intellectueel amusement met een verrassend en spectaculair slot"
Het Parool: "Een vernuftig en vermakelijk steekspel van woorden, sterk en geestig gespeeld"
★★★★ De Standaard: "Slim, amusant metatheater (...) ontroerend en krachtig"
Pzazz: "Een ideeënstuk, dat veel nieuwe begrippen en ideologieën kritisch weegt én afweegt tegen kwesties zoals de klimaatcrisis. (...) Explosief materiaal." ★★★ De Morgen: "Een stuk dat nauwelijks verveelt en in de meest serieuze onderwerpen ook de nodige humor ontbloot (...) een interessant en verdomd entertainend kijkstuk" 


Credits
Van en met: Lineke Rijxman, Natali Broods, Willem de Wolf en Peter Van den Eede
Gebaseerd op de ideeën van: Die Wahlverwandtschaften van Johann Wolfgang Goethe
Decor, licht en geluid: Bram De Vreese en Shane Van Laer
Een co-productie van: de KOE en mugmetdegoudentand
Foto's: Koen Broos

Deze productie komt tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale overheid met de hulp van Gallop Tax Shelter. In coproductie met Het Laatste Bedrijf.

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!