/ KLEINE ZAAL

Theater Rotterdam/ Marjolijn van Heemstra - Stadsastronaut

  • Stadsastronaut

Ideaal en werkelijkheid komen bij elkaar in een handleiding voor de toekomst.

“Als we onze planeet willen redden moeten we gaan leven als astronauten,” zei astronaut Wubbo Ockels op zijn sterfbed, “Uitzoomen en onze kwetsbaarheid onder ogen zien.” Mooi gezegd. Maar hoe dan?


Marjolijn van Heemstra ontwikkelde met een team van specialisten een astronautenopleiding voor aardbewoners. Die liet ze testen door haar buren in een oude Amsterdamse volkswijk. Want hoe vind je de ruimte voor het heelal in je leven als de plantsoenendienst voortdurend je voortuin overhoop schoffelt? Hoe ervaar je kosmische verbondenheid als je de moskee op de hoek als een grote bedreiging ziet?

In de theatervoorstelling Stadsastronaut komen de buren verslag doen van hun opleidingstraject. Poëzie en praktijk, ideaal en werkelijkheid komen bij elkaar in een handleiding voor de toekomst.

Marjolijn van Heemstra
Marjolijn van Heemstra is schrijver en theatermaker. Eerder stond zij op het podium met o.a. de voorstellingen Jeremia en Als ik de liefde niet heb en Zohre, een Afghaans-Nederlandse soap. In Trouw schrijft zij een wekelijkse column over het moderne leven van kersverse ouders. Met haar roman En we noemen hem won Marjolijn de BNG Bank Literatuurprijs 2017, met deze roman staat zij tevens op de shortlist Libris Literatuurprijs.
 Credits
Tekst, concept en spel: Marjolijn van Heemstra | regie: Erik Whien | dramaturgie: Liet Lenshoek | geluidontwerp: Roald van Oosten | vormgeving: Marloes en Wikke

Foto: Rene Castelijn
Supporter€15,50
Normaalprijs€17,50
Speeltijden & Tickets
wo 24 apr