AFGELAST - CEMENT: House of Nouws - Stil of ik schiet (6+) (afgelast)

  • Stil of ik schiet (6+)

De Verkadefabriek is tot en met zondag 31 mei gesloten. Wij volgen voor de ontwikkelingen rondom het Coronavirus de richtlijnen en aanwijzingen vanuit RIVM, overheid, lokale GGD en gemeente.

Kaartjes gekocht?
Je krijgt per mail bericht van ons met meer informatie.


Stil zijn is goed. Het maakt je rustig. Maar het is ook saai, eng en moeilijk. De meeste kinderen kunnen er niks van en veel volwassenen trouwens ook niet. We praten de dagen vol, het liefst met muziek op en de telefoon aan, en zorgen zo dat het nooit stil wordt. Op een dag besluit een kind niet meer te praten. Niemand weet waarom.

De ouders proberen het niet erg te vinden, maar dat lukt niet echt. Ten einde raad halen ze een stiltemeester in huis, de Goeroe. Maar de sessies van de Goeroe leveren vooral veel nieuwe vragen op en de buitenwereld schreeuwt om aandacht: er is een park dat gered moet worden, een regering die valt en ineens zwijgt de koning ook. Ondertussen duurt de stilte van het kind voort en hoort iedereen daar iets anders in.

House of Nouws is een artistieke kern van generatiegenoten met Sanne Nouws als regisseur. Het huis maakt bonte voorstellingen met existentiële thema’s, zwarte humor en smeuïg spel. De jeugdvoorstellingen van House of Nouws zijn feestelijk ontregelend. Ze bestaan niet zonder de reacties van kinderen in het publiek. Door met de spelregels van theater te spelen, lopen echt en nep rigoureus door elkaar. De jonge toeschouwers zitten als hooligans in het theater, betrokken en partijdig. House of Nouws maakte eerder de Cement Producties Een feest voor Boris, Het beste idee voor iedereen en FOMO.

Kaarten voor deze voorstelling zijn te koop op de website van Festival Cement

Als Supporter krijg je korting
Heel fijn! Speciaal voor jou hebben we een korting voor je afgesproken van €2. De korting is geldig op alle voorstellingen van Festival Cement die in de Verkadefabriek te zien zijn. Heb je een Theaterpas of Jaarkaart? Dan hebben we ook goed nieuws voor je: je kunt de voorstellingen van Festival Cement (alleen die in de Verkadefabriek te zien zijn) voor niets bezoeken. In de Supportermail van 15 februari heb je de kortingscode ontvangen waarmee je kaarten kunt bestellen. Credits
Regie: Sanne Nouws
Dramaturgie: Liesje Knobel
Tekst: Sanne Nouws
Spel: Lottie de Bruijn, Nina Fokker en Marijn Klaver
Muziek: Ruben van Asselt
Productie: Joppe Kos
Kostuumontwerp: Sanne Lips
Decorontwerp: Catharina Scholten
Lichtontwerp: Wilfred Loopstra
Techniek: Chieljan van der Hoek
Assistent techniek: Joery Nijenhuis
Regie-assistent: Dirk Hulsenboom
Fotograaf publiciteitsfoto: Casper Koster
STIP theaterproducties en Festival Cement
 

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!