Wunderbaum - Stop acting now (extended edition)

Wunderbaum maakte met regisseuse Mijke de Jong het docudrama Stop Acting Now, waarin de acteurs stopten met acteren en écht gingen handelen. We volgen de verwoede pogingen van de acteurs om de wereld radicaal te veranderen.

Zo trok Maartje Remmers de achterstandswijken in, streed Marleen Scholten tegen onze stressvolle positiviteitscultuur en ontwikkelde Matijs Jansen een stadstuinier-app. Walter Bart zag meer heil in radicale acties die het bankwezen en multinationals moeten ondermijnen, terwijl Wine Dierickx een kind kreeg en dat haar beste investering in de toekomst vond.

Allemaal verwoede pogingen om de wereld radicaal te veranderen. Maar de verschillen in aanpak en visie zetten de groep steeds verder onder druk. Centraal staat de vraag hoe ver ons persoonlijke engagement voor de gemeenschappelijke zaak eigenlijk reikt.

Op deze avond zien we de film en is er een theatrale Q&A, waarin de acteurs openhartig terugblikken op deze woelige gebeurtenissen. Wat hebben hun engagement en idealisme nou opgeleverd? Zijn ze ooit weer gaan toneelspelen? En zijn ze überhaupt nog samen? Een combi van documentaire en theater.

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!