Berlin - Tagfish

De natte droom van iedere urbanist komt uit bij de herbestemming van een groot braakliggend industrieterrein in het Ruhrgebied. Om de nieuwe Creative Village tot een toeristische trekpleister te maken, komen stadsplanners, lobbyisten, architecten en de vakpers bijeen en er wordt een sponsor gevonden in sjeik Hani Yamani. Beleidsmakers beleggen eindeloze vergaderingen over procedures, besluitvormingsstructuren, modaliteiten en communicatiestrategieën. 

Film als theater is het succesrecept van Berlin. Het Antwerpse theatergezelschap interviewde ter plaatse, in Essen, de zes belangrijkste betrokken figuren en organiseerde een fictieve vergadering. Tijdens de videoconferentie zitten ze samen: de bedenker Rempen, de architect Kraemer, de stedenbouwkundige Best, de onderhandelaar Heyer. Ze hebben het over elkaar, hun plannen en dat ene grote probleem: de financierder Sjeik Yamani die nog steeds geen handtekening heeft gezet.
 
Yves Degryse, één van de drijvende krachten achter Berlin: 'Tagfish gaat over de eindeloze besluiteloosheid van mensen die een idee hebben, in principe akkoord gaan, maar door regelneverij, bureaucratie en externe trekkrachten nergens toe komen. Daarmee snijden we een universeler thema aan dan enkel die ene plek in de stad Essen in Noordrijn-Westfalen. Vanwege die herkenbaarheid gaan we deze voorstelling ook in Azië spelen."

In de media
 
'Tagfish is even grappige als politieke pingpong over schuivende machtsverhoudingen tussen het postindustriële Westen en de oliedollars van het Oosten. We dromen, we wachten.' - *** De Standaard
 
Tagfish etaleert sprekend het totale immobilisme waar de moderne vergadercultuur in uitmondt. (…) Aan raakpunten met de realiteit ontbreekt het Tagfish niet.’ - Knack
Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!