/ KLEINE ZAAL

Firma MES - The biggest lawsuit on the planet (afgelast)

  • The biggest lawsuit on the planet

De Verkadefabriek is tot en met zondag 31 mei gesloten. Wij volgen voor de ontwikkelingen rondom het Coronavirus de richtlijnen en aanwijzingen vanuit RIVM, overheid, lokale GGD en gemeente. 

 

Kaartjes gekocht?
Je krijgt per mail bericht van ons met meer informatie.


De regering Trump aanklagen, omdat je huis letterlijk is ondergelopen. De zestienjarige Jayden is er al jaren mee bezig. De ‘biggest lawsuit on the planet’ is het uitgangspunt voor deze nieuwe documentairevoorstelling. Na de eerdere successen van BotCarry me en Rishi in de Verkadefabriek, is Firma MES dit seizoen te zien met The biggest lawsuit on the planet.

Op een ochtend in 2016 overstroomt het huis van Jayden F. De puber uit Louisiana stapt uit bed en staat tot haar enkels in de drek. Klimaatverandering veroorzaakte de storm die dit teweeg bracht. Met een groep gelijkgestemde jongeren klaagt Jayden de Amerikaanse regering aan. Die doet er alles aan om dit te voorkomen, Trump haalt werkelijk alles uit de kast. Lukt het Jayden de zaak voor de rechter te krijgen? Wordt er gerechtelijke geschiedenis geschreven?

Overal ter wereld staan jonge mensen op om zich in te zetten voor het klimaat. Samen met van (klimaat)journalist Jelmer Mommers van De Correspondent, onderzoekt Firma MES in The biggest lawsuit on the planet wat de zaak van Jayden F. en soortgelijke zaken betekenen voor de klimaatproblematiek en voor onszelf. Wat betekent het om een strijd aan te gaan die zoveel groter is dan jij? En wat kunnen we leren van Jayden F.?


Studenten krijgen korting in de Verkadefabriek
Hou je aan het eind van je geld ook altijd een stukje maand over? Op vertoon van je collegekaart of CJP betaal je op de dag zelf aan de kassa maar €10. Kijk voor meer informatie op verkadefabriek.nl/student.
 


Credits
Concept: Firma MES
Regie: Thomas Schoots
Spel: Roos Eijmers en Lindertje Mans
Foto: Lonneke van der Palen
 

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!