BLVRD: Davy Pieters / Mugmetdegoudentand - The Gentle Woman

  • The Gentle Woman
Dit is een voorstelling van Theaterfestival Boulevard in de Verkadefabriek

Google schreef: “We want Google to be the third of your brain.” Maar eenenvijftig procent zou vast fijner zijn. Kwestie van geduld: we delen online al grote intimiteiten en raken steeds afhankelijker van ons digitale leven. In The Gentle Woman wordt een vrouw geconfronteerd met vragen over wie ze is en wat menselijkheid betekent. Iemand steekt zijn duim op. Een regenboog knippert aan de horizon.
 
Nadat ze online kapot is gemaakt, verwijdert een vrouw haar identiteit op het internet in een poging te verdwijnen. The Gentle Woman gaat over wat er van onze identiteit en leven weerspiegeld wordt in ons digitale handelen en wie we (lijken te) zijn. Over de vrijheid om alles te kunnen schrijven en doen wat je wilt en de vrijheid van het internet om dat alles op te kunnen slaan.
 
De actrices Lineke Rijxman [5.240 Googleresultaten] en Rosa van Leeuwen [1.820 keer] spelen in een gastregie van Davy Pieters [3.010 keer]. Die laatste overrompelde op Boulevard 2014 met The Truth about Kate, een solo over jezelf gedragen zoals je je op internet presenteert. Nu is Davy terug met een gastregie bij Mugmetdegoudentand.

In deze voorstelling wordt gebruikgemaakt van stroboscopische effecten (heftig knipperend licht en beeld). 
 

Credits
concept: Davy Pieter en Lineke Rijxman
regie: Davy Pieters
spel: Lineke Rijxman Rosa van Leeuwen
tekst: Jibbe Willems
coproductie: Frascati Producties
Speeltijden