/ GROTE ZAAL

Theater Rotterdam - Verdriet is het ding met veren

  • Verdriet is het ding met veren

Hoe ga je om met het allesoverheersende verdriet? Hoe accepteer je dat niets meer vanzelfsprekend is? Na hun succesvolle samenwerking bij Revolutionary Road, bewerken Jacob Derwig en Erik Whien opnieuw een hartverscheurende roman voor het toneel: Verdriet is het ding met veren.

Verdriet is het ding met veren is de internationaal succesvolle en indrukwekkende debuutroman van de jonge Londense schrijver Max Porter. Een ontroerend, bijzonder raak poëtisch verhaal over een vader en zijn twee zoons, die achterblijven na de plotselinge dood van hun echtgenote en moeder. Kort na het tragische verlies worden de drie bezocht door Kraai. Met zijn grote, dreigende verschijning overvalt hij de vader, tilt hem op en zegt: ‘Ik ga pas weg als je me niet meer nodig hebt’. En dat duurt lang. Kraai volgt het ontwrichte gezin terwijl het zijn nieuwe vorm vindt.

Erik Whien brengt met deze voorstelling opnieuw één van zijn persoonlijke favorieten naar het theater. Samen met Jacob Derwig bewerkt hij een rauw maar liefdevol verhaal tot een persoonlijk en intens stuk, waarbij het helingsproces en de overgang naar een nieuwe realiteit centraal staan.

Verdriet is het ding met veren is een muzikale theatervoorstelling waarin de klassieke, minimalistische stijl van Erik Whien samenkomt met de absurde, fenomenale en ontroerende teksten uit het boek, en waarin Jacob Derwig schittert in de dubbelrol van vader en Kraai.


Credits
Regie: Erik Whien
Spel: Jacob Derwig, Minne Koole, Romijn Scholten
Tekst: Max Porter
Vertaling: Saskia van der Lingen
Bewerking: Jacob Derwig en Erik Whien
Dramaturgie: Casper Vandeputte
Vormgeving: Julian Maiwald
Kostuums: Erik Bosman
Muziek: Thijs van Vuure
 

Supporter€20,00
Normaalprijs€22,00
Speeltijden & Tickets
vr 4 jun
za 5 jun

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!