Jakop Ahlbom Company - Vielfalt

  • Vielfalt
  • Vielfalt
  • Vielfalt

Opnieuw duidelijke taal tijdens de persconferentie van dinsdag 3 november. De deuren van de Verkadefabriek zijn sinds woensdag 4 november 22.00 uur gesloten, voor twee weken. Daarna gaan we weer open, waarbij er maximaal 30 personen tegelijk in een theater- of filmzaal mogen zijn.

De voorstellingen van Jakop Ahlbom gaan door, voor 30 bezoekers per keer. Om meer mensen de mogelijkheid te geven de voorstelling te zien, komt het gezelschap ook op 20 november naar de Verkadefabriek. Kaartkopers ontvangen hierover persoonlijk bericht.  

Beide voorstellingen op vrijdag 20 november zijn uitverkocht. 


Jakop Ahlbom Company keert na meer dan tien jaar terug in Nederlandse theaters met de internationale succesvoorstelling Vielfalt. Als in een surrealistische film word je meegevoerd in dansante duetten, magische trucs en pure slapstick. Vielfalt tart de grenzen van de verbeelding en verrijkt de fantasie.

Een goochelaar laat een vrouw verdwijnen. Haar man doet alles om zijn geliefde terug te vinden en stapt de magische wereld van de goochelaar binnen. Een wereld waarin rollen onomkeerbaar blijken, waar vrouwen zich vermenigvuldigen en verdwijnen. Een surreëel doolhof waarin illusie en werkelijkheid door elkaar lopen. Steeds als hij haar lijkt te vinden, ontglipt ze hem. De man verdwaalt meer en meer in de geest van de goochelaar. Een verhaal over de liefde en een ode aan de theatrale fantasie.

Vielfalt werd in 2007 geselecteerd voor het Nederlands Theaterfestival. Het betekende Jakop Ahlboms doorbraak bij het grote publiek. In de Verkadefabriek zag je eerder onder andere Innenschau en Horror.

In de pers
NRC: “De trucs en het hoogstaande bewegingsspel wekken bewondering op. Maar bovenal is Vielfalt erg geestig”.
De Volkskrant: “Vielfalt is pure magie. Het is allemaal zo bizar en tegelijkertijd normaal in de wereld van Ahlbom dat je er vol verbazing naar kijkt en in wordt meegezogen.”

Ontvang de digitale inleiding
Vanwege alle coronamaatregelen kunnen gezelschappen op dit moment geen inleidingen geven in de theaters. Om je bezoek toch compleet te maken, heeft Jakop Ahlbom Company een digitale inleiding opgenomen.
Vul hier je naam en email in, en ze sturen je meteen de inleiding van Vielfalt. Geen zorgen, ze zullen je niet spammen met mails als je dat niet wilt. 
 

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!