/ GROTE ZAAL

De Warme Winkel - Vincent Rietveld gaat voor de Louis d'Or

  • Vincent Rietveld gaat voor de Louis d'Or

Hoe kun je je als individu verhouden tot de overbevolking waar je deel van uitmaakt? In Vincent Rietveld gaat voor de Louis d'Or wordt 'excelleren' als antwoord op het gevoel van overbodigheid onderzocht. Rietveld zette in 2019 alles op alles om de toneelprijs in de wacht te slepen. Hij werd geprezen en de voorstelling werd geselecteerd voor het Vlaams en Nederlands Theater Festival, maar hij won de Louis d'Or niet. Nu doet hij een nieuwe poging. 

We worden geboren. We leven. We sterven. We glijden of vechten ons langs de hoogte- en dieptepunten. We slikken onze tegenslagen en counten onze blessings. Als we inzoomen op het persoonlijke verhaal dan vinden we avonturen, twijfels, zwaarbevochten ontwikkelingen en een levensloop die het verfilmen waard is. Maar zoomen we uit, dan blijkt dat alles niet meer dan een grijs, vervuilend stukje overbevolking in een zee van onbeduidendheid. Er is maar één manier om je aan deze soep van middelmatigheid te onttrekken: prijzen winnen.

De Louis d’Or is een prijs die jaarlijks de meest indrukwekkende mannelijke, dragende theaterrol beloont en Vincent Rietveld zet in deze voorstelling alles op het spel om een nominatie in wacht te slepen.

De voorstelling is het eerste deel in een serie over het individu in een overbevolkte wereld en onderzoekt 'excelleren' als antwoord op een gevoel van overbodigheid. Geselecteerd voor zowel het Vlaams als het Nederlands Theater Festival en volgens de Volkskrant 'een keerpunt in het theater'.

Uit de pers
Theaterkrant: “Een even verrassende als ontregelende, even spitsvondige als hilarische voorstelling.”
★★★★ de Volkskrant: “Heerlijk theater” en ‘“De voorstelling van Rietveld markeerde, blijkt nu, een keerpunt in het Nederlandse theater.”
★★★★ NRC: “Amusante satire”
★★★★ Dagblad van het Noorden: “Serious business vermomd als hilarisch entertainment”

De Warme Winkel maakt nationaal en internationaal furore met geestige, brutale en intelligente voorstellingen over te grote thema’s. Zo plagieerden ze Café Müller van Pina Bausch in De Warme Winkel speelt De Warme Winkel, rekenden ze af met het repertoiretoneel tíjdens een voorstelling van Ivo van Hove in Achterkant en verpulverden ze bezoekersrecords in het Amsterdamse Bostheater met De Drie Musketiers.


Credits
Concept en tekst: Vincent Rietveld
Spel: Vincent Rietveld, Kim Karssen, Mirthe Labree, Lisa Schamlé, Rob Smorenberg, David Westera
Regie: Bianca van der Schoot
Script coaching: Joachim Robbrecht
Decor: André Pronk
Kostuums: Bernadette Corstens
Muziekontwerp: Gerry Arling
Techniek: Manuel Boutreur

Deze voorstelling is een coproductie met het Grand Theatre Groningen en wordt ondersteund door Stichting Melanie, Dioraphte, Lirafonds, Amsterdams Fonds voor de Kunst en Fonds Podiumkunsten.
 

Supporter€16,00
Normaalprijs€18,00
Speeltijden & Tickets
wo 31 mrt

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!