Laura van Dolron / HZT - Wat we normaal niet horen (afgelast)

  • Wat we normaal niet horen
  • Wat we normaal niet horen

De Verkadefabriek is tot en met zondag 31 mei gesloten. Wij volgen voor de ontwikkelingen rondom het Coronavirus de richtlijnen en aanwijzingen vanuit RIVM, overheid, lokale GGD en gemeente. 

 

Kaartjes gekocht?
Je krijgt per mail bericht van ons met meer informatie.


We hebben allemaal een verhaal, maar niet elk verhaal wordt genoeg gehoord. Stand-up philosopher Laura van Dolron vroeg Het Zuidelijk haar op blind dates te sturen naar plekken waar mensen zijn, die je normaal niet hoort. Ze ontdekte verhalen die wondermooi, soms verdrietig of pijnlijk en vaak hoopvol zijn. Wat we normaal niet horen is een viering van de zogenaamd zwakkeren in de samenleving. Die eigenlijk de sterken zijn.  

Laura van Dolron ontmoette mensen in onder andere een tbs-kliniek, een hospice, bij de AA en in een dagopvang voor dakloze illegalen. Mensen met indrukwekkende levensverhalen, maar zelden te gast aan talkshowtafels. "De schreeuwers laten zich wel horen, maar de mensen die niet de macht of de behoefte hebben om zich te uit te spreken, hebben vaak meer zinnigs te vertellen.”

De voorstelling is een reisverslag, een inspirerende monoloog afgewisseld met momenten waar Van Dolron live met de mensen die ze ontmoette, reflecteert. Op het podium naast Laura zelf steeds wisselende gasten, maar altijd met Marcio Da Silva en Steve Aernouts. Muzikant Frank van Kasteren staat Laura muzikaal bij en componeert live muziek.

De pers over Wat we normaal niet horen
★★★★ NRC: "Van Dolron hanteert haar welbekende 'stand-up philosophy-stijl, losjes en persoonlijk, maar gaat ook nadrukkelijk het gesprek aan. Dat maakt opvallend veel los uit het publiek. Zo wordt Wat we normaal niet horen een krachtig pleidooi om elkaar te bevragen, om te luisteren naar de ervaringen van een ander zonder kritiek of tegenwerpingen."
★★★★ de Volkskrant: "Wat we normaal niet horen is niet moralistisch, maar wel hartverwarmend. Gaandeweg de voorstelling is het tl-licht zowaar warmer geworden." 


Laura van Dolron
Laura van Dolron creëerde haar eigen genre stand-up philosophy. Ze staat als zichzelf op het podium en neemt het publiek mee in haar filosofische, lichtvoetige, troostrijke en humoristische gedachtenkronkels. Stand-uppen, preken, dichten en filosoferen: ze doet het allemaal. “In een wereld waar Trump president is en iedereen zichzelf vorm geeft via Facebook en Instagram, moet je als theatermaker waarachtig zijn in plaats van een performance op te voeren”, vindt Laura.

De jury van het Vlaams Theaterfestival schreef: “Van Dolron heeft iets van een vrouwelijke Woody Allen en ze verdient het om een net zo groot publiek te bereiken als de meester zelf.”


Credits
Concept, regie: Laura van Dolron
Artistiek advies: Piet Menu en Steve Aernouts 
Dramaturgie: Céline Buren
Met: o.a Marcio De Silva, Laura Bruin, Steve Aernouts
Muziek: Frank van Kasteren
Foto: Moon Saris
Sfeerbeeld: Bart Grietens

 

In tegenstelling tot wat in de jaarfolder staat, speelt Laura van Dolron op 2 mei Wat we normaal niet horen, in plaats van Ik kom iets doen

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!