AFGELAST - CEMENT: Ira Brand - Ways to Submit (afgelast)

  • Ways to Submit

De Verkadefabriek is tot en met zondag 31 mei gesloten.
Wij volgen voor de ontwikkelingen rondom het Coronavirus de richtlijnen en aanwijzingen vanuit RIVM, overheid, lokale GGD en gemeente.

Kaartjes gekocht?
Je krijgt per mail bericht van ons met meer informatie.


Ways To Submit is een performance van Ira Brand over dominantie en onderwerping. Over de manieren waarop we toegeven, en de manieren waarop we de leiding nemen. Fysiek, psychologisch, seksueel, sociaal. Door middel van het lichaam, taal en machtsstructuren. 

Ira nodigt je uit bij een fantasie, een spel, een dialoog, een performance, een gevecht: een reeks duetten waarin macht aan het werk is.

Ways To Submit tracht het lichaam – en de ruimte waarin het lichaam zich bevindt en handelt – te begrijpen als een plaats waar je weerstand voelt en waar je zou kunnen bezwijken. Ways To Submit verkent wat het betekent om te ‘spelen’ met dominantie en onderwerping. En wie heeft eigenlijk het recht om te ‘spelen’?

Ira is een kunstenaar, maker, performer, schrijver en curator. Recent rondde ze haar master DAS Theatre af aan de Academie voor Theater en Dans van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Ira maakt interdisciplinaire performances, waarbij ze persoonlijke uitgangspunten gebruikt om bredere sociale, politieke en maatschappelijke problemen te bespreken.

Op het moment houdt Ira zich bezig met het thema macht en hoe macht wordt gevoeld en manifest wordt. Taal, gender en verlangen spelen hierbij een rol. Ira wil met haar werk een ruimte creëren waarin we de dubbelzinnigheden en inconsistenties van het hedendaagse leven kunnen erkennen en vieren. Een ruimte voor kritiek, voor veelheid, verbeelding en het stellen van vragen. En ook zeker een ruimte voor plezier.  

Kaarten voor deze voorstelling koop je via de website van festival Cement.

Als Supporter krijg je korting
Heel fijn! Speciaal voor jou hebben we een korting voor je afgesproken van €2. De korting is geldig op alle voorstellingen van Festival Cement die in de Verkadefabriek te zien zijn. Heb je een Theaterpas of Jaarkaart? Dan hebben we ook goed nieuws voor je: je kunt de voorstellingen van Festival Cement (alleen die in de Verkadefabriek te zien zijn) voor niets bezoeken. In de Supportermail van 15 februari heb je de kortingscode ontvangen waarmee je kaarten kunt bestellen. 


Credits
Concept, tekst & spel: Ira Brand
Dramaturgie: Jo Bannon
Productie: DAS Theatre
In opdracht van The Yard Theatre
Met de steun van: National Lottery via Arts Council England, Cambridge Junction en The Marlborough Theatre

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!