BOULEVARD: Theater Utrecht/ Davy Pieters - What We Leave Behind

  • What We Leave Behind

Dit is een voorstelling van Theaterfestival Boulevard in de Verkadefabriek. Kaartjes bestel je hier.

Evolutie komt van het Latijnse werkwoord evolvere oftewel zich ontrollen. Dat houdt nooit op, luidt een vage, vier miljard jaar oude belofte. Verder en verder. Toch moeten we achteromkijken om de toekomst te kunnen zien. What We Leave Behind is een beeldende, fysieke en muzikale voorstelling. Zestien performers en mimetalenten laten je een timelapse in real time beleven: welke ideeën leven voort, veranderen of laten we achter? Als een drone boven alle verstreken tijd zou hangen, welke sporen zouden dan zichtbaar zijn? 

Theatermaker Davy Pieters (1988) zoomt vernuftig in en uit op de lange keten van grote gebeurtenissen en kleinste handelingen. IJzersterk is Davy’s vermogen om niet te vatten ontwikkelingen zichtbaar te maken. Terugkerend thema: hoe beïnvloeden technologische ontwikkelingen en (beeld)cultuur ons? Ze gebruikt daarbij uiteenlopende media en genres – van tv en beeldende kunst tot games en science fiction. Op Boulevard 2018 was haar verrassende The Gentle Woman te zien.

NRC ★★★★: “Pieters liet zich inspireren door iconische beelden, zoals het schilderij Het vlot van de Medusa. In een fascinerende choreografie wordt dit werk geïmiteerd, maar de performers zijn constant in beweging. Een hypnotiserend schouwspel.”


Supporters krijgen korting
Niet op álle Boulevardvoorstellingen, maar wél op degene die in de Verkadefabriek te zien zijn! Zowel online als aan de Boulevardkassa's tijdens het festival krijg je 10% korting je ticket, op vertoon van je Supporterpas. Vergeet je pas dus ook niet mee te nemen wanneer je naar de voorstelling komt. Veel plezier! 

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!