Verkadefabriek & Paleis voor Volksvlijt - WIJ

  • WIJ

Van 26 juni t/m 7 juli presenteren Paleis voor Volksvlijt en de Verkadefabriek WIJ, een ode aan een Bossche volkswijk.

WIJ is een zomerse stadstheatervoorstelling in de open lucht achter de Verkadefabriek. Een rauwe vertelling over twee families die, verbonden door liefde en lust, hun weg vinden in de harde realiteit. Over de trots en zelfredzaamheid van een herkenbare Bossche buurt.

We bouwen achter de Verkadefabriek een Bossche straat na, waar alles wordt uitgespeeld. Hier verdwijnt niets achter de deuren. Toeschouwers zijn overburen en daarom ook van harte welkom bij het muzikale straatfeest na de voorstelling.

WIJ wordt gemaakt en gespeeld door een bijzondere mix van bekende beroeps- en vrijetijdsspelers. Prominente Bosschenaren als Arianne de Jong (Omroep Brabant), Netty Dielissen (Bossche Komedie), Jan Roosen (Kleinkeinder) en Gisela Hillebrandt (Echt Bosch Theater) spelen samen met Huub Smit (o.a. New Kids), Simone Milsdochter (Laika, Het Zuidelijk Toneel) en René van Zinnicq Bergmann (o.a. Flikken).

De tribune is niet toegankelijk voor rolstoelen. Neem voor de mogelijkheid de voorstelling bij te wonen contact op met de kassa (073 681 81 60).


Credits
Regie: Vincent van den Elshout
Tekst: Nasja Covers
Spel: Paul Beliën, Gisela Hillebrandt, Arianne de Jong, Josué Knipping, Simone Milsdochter, Netty Dielissen, Jan Roosen, Ronald Schenk, Sanne Sleutjes, Huub Smit, Renée Spijkers, Youri Weijts, René van Zinnicq Bergmann

WIJ is de eerste van vijf volksvertellingen waarin Paleis voor Volksvlijt (regisseur Vincent van den Elshout) en Verkadefabriek de komende jaren de ziel en identiteit van ’s-Hertogenbosch onderzoeken.


Een paar praktische puntjes
Kleed je op een avond in de open lucht. Het weer ziet er veelbelovend uit. Met een (avond)zonnetje op de tribune, dat klinkt niet verkeerd! Denk bij hoge temperaturen aan zonnebrand en een flesje water. In Nederland weet je het nooit helemáál zeker, ook een zomerse regenbui komt nogal eens voor. En omdat we niet bij de eerste de beste bui of bries stoppen met spelen (dat is ook de charme van een openluchtvoorstelling), raden we je de voorspellingen goed in te gaten te houden. Neem alsjeblieft géén paraplu mee, want dan zien de bezoekers achter je niets meer van de voorstelling.

Is het weer zo slecht dat er niet gespeeld kan worden? Dan kondigen we dat tijdig aan, op zijn laatst om 20.00 uur (bij de voorstellingen op zondagmiddag om 14.00 uur). In extreme gevallen, bijvoorbeeld bij weercode rood, kan de beslissing al eerder genomen worden. We informeren je zo tijdig mogelijk via de mail. Ook op de website en social media kondigen we een eventuele afgelasting aan. En natuurlijk gaan we dan op zoek naar een vervangende datum.

Tot slot: de zitplaatsen op de tribune zijn ongeplaceerd. Er is voor iedereen voldoende plaats, dus zoek een fijn plekje uit en laat je verrassen.  

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!