/ BUITENFOYER

Verkadefabriek & Paleis voor Volksvlijt - WIJ

  • WIJ

Van 26 juni t/m 7 juli presenteren Paleis voor Volksvlijt en de Verkadefabriek WIJ, een ode aan een Bossche volkswijk.

WIJ is een zomerse stadstheatervoorstelling in de open lucht achter de Verkadefabriek. Een rauwe vertelling over twee families die, verbonden door liefde en lust, hun weg vinden in de harde realiteit. Over de trots en zelfredzaamheid van een herkenbare Bossche buurt.

We bouwen achter de Verkadefabriek een Bossche straat na, waar alles wordt uitgespeeld. Hier verdwijnt niets achter de deuren. Toeschouwers zijn overburen en daarom ook van harte welkom bij het muzikale straatfeest na de voorstelling.

WIJ wordt gemaakt en gespeeld door een bijzondere mix van bekende beroeps- en vrijetijdsspelers. Prominente Bosschenaren als Arianne de Jong (Omroep Brabant), Netty Dielissen (Bossche Komedie), Jan Roosen (Kleinkeinder) en Gisela Hillebrandt (Echt Bosch Theater) spelen samen met Huub Smit (o.a. New Kids), Simone Milsdochter (Laika, Het Zuidelijk Toneel) en René van Zinnicq Bergmann (o.a. Flikken).

Houd er met je kleding rekening mee dat de voorstelling in de open lucht speelt.
De tribune is niet toegankelijk voor rolstoelen. Neem voor de mogelijkheid de voorstelling bij te wonen contact op met de kassa (073 681 81 60).


Credits
Regie: Vincent van den Elshout
Tekst: Nasja Covers
Spel: Paul Beliën, Gisela Hillebrandt, Arianne de Jong, Joseu Knipping, Simone Milsdochter, Netty Dielissen, Jan Roosen, Ronald Schenk, Sanne Sleutjes, Huub Smit, Renée Spijkers, Youri Weijts, René van Zinnicq Bergmann

WIJ is de eerste van vijf volksvertellingen waarin Paleis voor Volksvlijt (regisseur Vincent van den Elshout) en Verkadefabriek de komende jaren de ziel en identiteit van ’s-Hertogenbosch onderzoeken.

Supporter€21,50
Normaalprijs€23,50
Speeltijden & Tickets
wo 26 jun
do 27 jun
vr 28 jun
za 29 jun
zo 30 jun
wo 3 jul
do 4 jul
vr 5 jul
za 6 jul
zo 7 jul