Arjan Ederveen en Jack Wouterse - Zin

Rasartiesten Arjan Ederveen en Jack Wouterse schotelen ons opnieuw een bonte stoet aan personages voor. De derde samenwerking van de twee heet simpelweg Zin. Zin in het leven of.. wat is de Zin van het leven? Zin is in ieder geval de afsluiting van een tragikomische trilogie over afscheid, vriendschap en de tijd die verstrijkt.

Twee TV koks op leeftijd worstelen met de werkdruk van de dagelijkse middagshow. Ze blijken niet meer de vrienden voor het leven te zijn die ze ooit waren toen ze begonnen. Ze moeten dus veel zin maken om de zin in te zien van wat ze doen: wat is de zin van het zijn in het vluchtige van TV land? Ze bespreken hun angst voor ziektes en voor naderende medische onderzoeken nu ze van een zekere leeftijd zijn. Niemand levert toch vrijwillig zijn drol op een stokje in bij de dokter.

Tegelijkertijd is er het verhaal van de keukenromanschrijfster. Ze is mateloos populair en haar nieuwste boek wordt verfilmd, maar wie heeft het eigenlijk geschreven? Ze heeft haar min meegenomen, maar wat is dat eigenlijk, een min? En welke rol speelt zij in het geheel? Is haar min haar hele leven haar rolmodel geweest of heeft de min haar juist leeggezogen? In ieder geval heeft de schrijfster nog steeds zin in het leven. Ook al nadert haar einde met rasse schreden. Gaat ze het einde van de voorstelling halen?

Zin is absurd en komisch, waarin de heren Ederveen en Wouterse hun talenten voor het voetlicht brengen, omdat ze daar Zin in hebben.

De pers over ZIN

★★★★ de Volkskrant: “De symbiose tussen Wouterse en Ederveen is misschien wel het mooiste aan deze productie.’’

★★★★ Algemeen Dagblad: ‘’Het zijn juist de vrouwenrollen […] waarin het duo excelleert met spel op de vierkante centimeter, indrukwekkend geacteerd tot in het aangrijpendste en meest vileine detail.’’ ‘’Wouterse en Ederveen vinden elkaar, opnieuw, in een even amusant, spannend als ontroerend stuk.’’ 

De Theaterkrant: ‘‘De typetjes [ontroeren] door hun geloofwaardige mimiek en motoriek, en waarachtig geacteerde emoties. Zin is een mooie kroon op het drieluik van de twee acteurs.’’


Credits
Met, door en van: Arjan Ederveen en Jack Wouterse
Eindregie: GerardJan Rijnders
Productie: Alles voor de Kunsten
Foto: Bowie Verschuuren
 

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!