Pips:lab - ~aarsvaders

  • ~aarsvaders

Vijf maanden, vier PIPS:mannen met zonen van drie, twee generaties, één experiment. Iedere seconde van de PIPS:kinderen wordt vastgelegd, vanuit elk mogelijk standpunt. Eén witte kooi, 19 camera’s, 40 microfoons, 45.000 Watt aan licht. Tien terabytes kind: de vaders missen geen moment.

Als kind van drie kun je duizend keer naar hetzelfde verhaaltje luisteren. Als kind van drie ontbreekt het je aan motorische finesse. Als kind van drie hebben plastic dinosaurussen nog echt eten nodig. Zijn er dagen waarop ik geen moment aan hem heb gedacht? Betrap ik mezelf er steeds vaker op dat ik doe alsof hij een hond is?

Opvoeden is een laboratorium, een voortdurend experiment. PIPS:lab zoekt met ~aarsvaders de technologische en pedagogisch verantwoorde grenzen van hun vaderschap op.

Publiek in het wild
~aarsvaders is een gloednieuwe theaterinstallatie van PIPS:lab. De makers kozen voor een oncoventionele theateropstelling: zonder stoelen, zonder tribune. Als toeschouwer ben je vrij om rond te lopen.

In de media

‘PIPS:lab munt uit in multimediale interactieve installaties. Als een van de eerste theatergezelschappen zet het zelfontwikkelde soft- en hardware in om de interactie met het publiek mogelijk te maken.’  - Theaterkrant


Spel: Keez Duyves, Willem Weemhoff, Daan van West, Thijs de Wit

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!