Tim Fransen - Het kromme hout der mensheid

  • Het kromme hout der mensheid
  • Het kromme hout der mensheid

Hij groeide op in de Bijlmer en droomde er als kind al van cabaretier, tekstschrijver en filosoof te worden. Aan de Universiteit van Amsterdam voltooide hij cum laude de studies filosofie en psychologie.

In 2014 won hij het Leids Cabaretfestival met de aanzet tot zijn eerste solo, waarvoor hij in 2016 de Nederlandse Cabaretprijs voor het grootste cabarettalent won. Doelen bereikt? Nee, zijn tweede is nog beter! Vorig seizoen hier twee keer uitgeprobeerd; nu twee avonden terug om te laten zien hoe het uiteindelijk werd.


In Het kromme hout der mensheid maakt Tim Fransen de balans op. In welke staat verkeert onze menselijke beschaving? En waarom moeten we juist in deze tijd te rade gaan bij figuren als keizer Napoleon Bonaparte, musicus Ludwig van Beethoven en filosoof Immanuel Kant? Zijn dit helden van onze moderne beschaving, of leren zij ons iets heel anders over onszelf? Tim Fransen voorziet je van alle antwoorden. En misschien zelfs van een beetje hoop.

Recensies

★★★★★ Algemeen Dagblad: "Meesterlijk." (…) "Fransen neemt het publiek aan de hand door zijn wondere wereld die het meer dan waard is te betreden." (…) "De ontroerende apotheose geeft ons, de dolende mens met als zijn feilen, nog een sprank hoop."

★★★★½ Telegraaf: "Tim Fransen is de vleesgeworden liefdesbaby van Theo Maassen en Diederik van Vleuten." (…) "Je komt superlatieven te kort als het om Het kromme hout der mensheid gaat. De grote belofte is nu al uitgekomen."

★★★★ Volkskrant: "Fransen heeft een slim, muzikaal en zeer geestig filosofisch programma gemaakt, een fantastische opvolger van zijn debuut."

Parool: "Zijn denkvermogen staat opnieuw garant voor scherpe grappen en formuleringen, waarmee hij ons een blik achter de wereldgeschiedenis gunt."
 

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!