Toneelgroep Maastricht - Peachez

Porgy Franssen en Maartje van de Wetering spelen Peachez, een bloedstollende reconstructie van een fatale liefdesgeschiedenis. Ilja Leonard Pfeijffers gelijknamige succesroman uit 2017 werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs, regisseur Michel Sluysmans brengt met Toneelgroep Maastricht Peachez naar het theater. Een muzikaal en vurig pleidooi voor een onvoorwaardelijk geloof in de liefde.

Een professor op zekere leeftijd leeft al zijn leven lang in zijn hoofd en de boeken die hij bestudeert. Tot hij op een dag een mailtje krijgt van een hem onbekende vrouw. Ze noemt zichzelf Sarah Peachez. Ze beginnen te mailen, hartstochtelijk. Waar de professor niet meer op rekende gebeurt: hij vindt de liefde die zijn leven rigoureus zal veranderen. Alleen niet op de manier waarop hij in eerste instantie had gehoopt.

Porgy Franssen en Maartje van de Wetering spelen met Peachez een intiem liefdesduet, muzikaal bijgestaan door multi-instrumentalist Axl Peleman. Eerder was Toneelgroep Maastricht in de Verkadefabriek te zien met Eyes wide shut.

De pers over Peachez
★★★★★ Elsevier:
"Peachez is nu al een van de beste voorstellingen van het seizoen: humorvol, ontroerend en wijs" en "Porgy verdient een grote prijs voor deze fenomenale acteerprestatie".
★★★★ de Volkskrant: "[...] voorbeeldig gespeeld door Porgy Franssen en Maartje van de Wetering, in een serene, bijna abstracte regie van Michel Sluysmans" en "In de fraaie scenografie van Michiel Voet brengen Franssen en Van de Wetering hun boekenpersonages tot leven en voeden onze verbeelding".
★★★★ Scènes: "Peachez is opnieuw een pareltje"
Theaterkrant: "Schitterende theaterbewerking van Pfeijffers wondermooie romance" en "... hoe schitterend weten Porgy Franssen als professor en Maartje van de Wetering als Sarah hun personages puur naturel te brengen"
★★★ NRC: "Porgy Franssen weet met zijn trefzekere, nauwgezette dictie uitstekend raad met het bloemrijke idioom van zijn personage"
★★★★ de Limburger: "Het abstracte decor, de uitgekiende lichtvariaties en het gitaarspel inclusief de zang van Axl Peleman maken deze indrukwekkende voorstelling af."

Meer zien van Toneelgroep Maastricht? Kom in mei kijken naar Jungfrau, een spiksplinternieuw stuk van Wilfried de Jong en Wim Opbrouck.
 


Credits
Spel: Porgy Franssen, Maartje van de Wetering, Axl Peleman
Tekst: Ilja Leonard Pfeijffer
Bewerking en regie: Michiel Sluysmans
Muziek: Axl Peleman, Ron Reuman
Decorontwerp: Michiel Voet
Kostuumontwerp: Sabine Snijders
Lichtontwerp: Bart van den Heuvel
Dramaturgie: Paul Slangen

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!