/ KLEINE ZAAL

Toneelgroep Oostpool & Adelheid+Zina - God is een moeder

  • God is een moeder

Voor God is een Moeder gaan Marcus Azzini en Nazmiye Oral op zoek naar gelovige moeders en homo-zonen om met hen in gesprek te gaan. Hoe ga je om met de ogenschijnlijke tegenstrijdigheid tussen homo-zijn en gelovig-zijn? Voor Marcus is het een persoonlijk vraagstuk, maar Nazmiye Oral waarschuwt. God is een moeder gaat over de (on)voorwaardelijke liefde tussen moeders en zonen.

De positie van homoseksuelen in een religieuze gemeenschap is een maatschappelijk en complex vraagstuk. Is die kloof tussen religie en homoseksualiteit te overbruggen? Voor Marcus is het een persoonlijk vraagstuk, waarvan hij denkt dat moeders de redding kunnen zijn. Sommige gelovige moeders van homoseksuele zonen vinden in hun leven een manier om te verzoenen. Zij hebben de kracht om iemand onvoorwaardelijk lief te hebben. Om iemand te accepteren die anders is dan zij. Een vorm van erkenning zonder de ander te willen veranderen.

Nazmiye Oral waarschuwt, want verzoenen is geen vanzelfsprekendheid. Alleen een moeder kan zeggen ‘ik gaf jou het leven, maar nu verklaar ik je dood’. Hoe onvoorwaardelijk is die liefde tussen een moeder en een kind dan? Nazmiye is begaan met de complexe positie van de vrouw in een gemeenschap en vraagt zich af: kun je geloven zonder je vrijheid te verliezen?

Marcus Azzini en Nazmiye Oral zijn extravert, ruimdenkend en eigenzinnig-gelovig. Ze hebben beiden een migratieverleden. En beiden zijn zij ouder én kind. Voor God is een moeder halen ze verhalen op uit onder andere de christelijke en islamitische gemeenschap. Naast hun eigen ervaringen, vormen deze verhalen het uitgangspunt voor de voorstelling. Een voorstelling over de liefdevolle en complexe relatie tussen moeders, zonen en religie.


Credits
Met en door: Nazmiye Oral, Marcus Azzini, e.a.
Eindregie: Adelheid Roosen
 

Supporter€16,00
Normaalprijs€18,00
Speeltijden & Tickets
vr 31 jan
za 1 feb

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!